Yazı hayatım

Günlük tutmadım ama hayatımın önemli anları, günleri ve olayları için notlar aldım. Bir bölümü ile ilgili yazı da yazdım. Kronolojik hayatımı yazıyorum. Benim için önemli olayları ve beni ilgilendiren konuları tarih sırasına göre kısaca yazıyorum.
Kitap okurken, sayfaların kenarlarına not düşerim. Önemli satırların altını çizerim. Hatta bu satırları yazıya dönüştürürüm. Bazı kitapların altını çizdiğim satırlarını gazetede yayımladığım olmuştur. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in yayınlarını, gazete, dergi ve kitaplarını geçmişten bugüne okudum ve hala okuyorum. Gazete ve dergilere abone oldum. Hatta karşıt görüşteki gazete, dergi ve kitapları da okumaya çalıştım. Hâlâ çok değişik görüşteki gazeteleri ve köşe yazarlarını mümkün olduğunca okuyorum. Araştırmalarda objektifliğin yolu böyle çok yönlü okumadan geçiyor. Bu okumalar hafızayı dolduruyor. Hafıza dolunca da yazmak kolaylaşıyor.
Yazılarımı daha ziyade çalışma hayatım boyunca gündüzleri boş zamanlarımda ve akşamları yazıyorum. Akşamları yemekten sonra bilgisayarımın başına geçerim. Sessiz bir ortamda yazarım. Yazarken sevgili eşim kahve, çay, çerez, meyve ikramını eksik etmez. Sağolsun, bana iyi bir ortam sunar.
Babam Almanya’da çalışan amcama bir daktilo getirtmişti, ortaokul yıllarımda tek parmak yazmayı kendi kendime öğrendim. Hâlâ da tek parmak yazıyorum. 1990’lı yılların ortalarına kadar o daktiloda yazılarımı yazdım. O daktilo babamdan kalan bir hatıra olarak bende. Önceleri kalemle kâğıtlara yazar, düzeltmeleri yaptıktan sonra son halini daktilo ile yazardım. Bilgisayar çıktıktan ve öğrendikten sonra bilgisayarda yazıyorum. Bilgisayarda yazmak, yazma eylemini çok kolaylaştırdı. Aklıma geleni, düşündüklerimi hızla yazıyorum. Sonra düzeltmeleri yapıyorum. İlaveleri, çıkarmaları yapabiliyorum. İstediğim cümleyi, satırı, paragrafı veya bölümü istediğim yere götürebiliyorum.
Yazmaya 1980 öncesi merak sardım. 27 Mayıs 1980 tarihinde Gümrük ve Tekel eski Bakanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı rahmetli Gün Sazak şehit edilince küçük bir yazı kaleme aldım ve Hergün gazetesine “Okuyucu Görüşü” köşesine gönderdim ve 13 Haziran 1980 tarihinde “Hassalı Ülkücüler” imzası ile yayımlandı. 1976-1980 yılları arasında bir yandan Adana daha sonra Bursa Eğitim Enstitüsü’nde okuyordum. Bir yandan Hassa Ülkü Ocakları Derneği’nde (ÜOD) faaliyetlere katılıyor akabinde Hassa Ülkücü Gençlik Derneği’nde (ÜGD) yöneticilik yapıyordum. Bu ara öğretmen adayı olduğum için Kısa adı ÜLKÜ-BİR olan Ülkücü Öğretim Üyeleri ve Öğretmenler Derneği’nin Hassa Şubesi’ne gidip geliyorum. Vaktimi orada da geçiriyordum. ÜLKÜ-BİR’in Genel Merkezi’nin yayımlamış olduğu bültenleri, dergiyi ve özellikle Üç Aylık İlmî Araştırma ve İnceleme Dergisi Milli Eğitim ve Kültür’ü alıyor, okuyordum. Ayrıca değişik gazete ve dergilerden, kitaplardan öğretmenlikle ilgili okumalar yapıyordum. Araştırmalar yapıyordum. Böylece kendimi geliştirmeye, yetiştirmeye çalışıyordum. Derken daha Eğitim Enstitüsü’nde öğrenciyken öğretmenlik mesleğiyle ilgili yaptığım araştırmalar ve okumalarım neticesinde yazdığım yazıyı öğretmenlik mesleğine ilk başladığım Muğla’da Pazar günleri hariç günlük yayımlanan Hamle gazetesinde 16 Ekim 1982’de başlayan ve 26 Ekim 1982 tarihinde son bulan “Öğretmenlikte Başarının Şartları” adıyla seri halde dokuz gün yayımlandı. Bu, benim ismimle yayımlanan ilk yazımdı. Daha sonra değişik gazete ve dergilerde yazılarım yayımlanmaya başladı. Hatta 1994 yılında Kırıkhan Sağlık Meslek Lisesi olarak Tomurcuk adlı bir dergi çıkarttım. Derginin Genel Yayın Müdürlüğü’nü yaptım. Gerçek ismimin yanında değişik mahlaslarla da yazılar yazdım.
Okudukça doluyorsunuz, olgunlaşıyorsunuz. Bir müddet sonra taşmaya başlıyorsunuz. İşte o zaman boşalmak için yazıyorsunuz. Düşüncelerimi paylaşmak isteğiyle yazı hayatına devam ettim ve bugünlere geldim.
Yeni Düşünce, Ortadoğu, Milliyetçi Hareket gibi yaygın, Hamle, Güncel Olay, Dağyeli, Medya Hatay, Körfez, Hatay Bugün, Özyurt gibi yerel gazetelerde ve Ülkü Ocağı, Genç Arkadaş, Kutlu Sesleniş, İLESAM, İmbik gibi yaygın, Ülkem, Güneyde Kültür, Hatay Keşif, Hatay İz, Gökekin, Habib-i Neccar gibi yerel dergilerde yazılarım yayımlandı.
Bu gazete ve dergilerin bir kısmında yazmaya devam ediyorum.
Bazı dergilerin Yayın Kurullarında görev aldım. Bazı dergilerin Yayın Danışmanları arasında yer aldım. Bazı dergilerin Editörlüğünü yaptım.
Kitap yayımlama üzerine insanlara yardımcı oluyorum. Kitap editörlüğü yapıyorum. Bir kısmını matbaa veya yayınevi ile görüşerek yayımlanmasını sağlıyorum. Yeni insanların bu alana girmesini teşvik ediyorum. İLESAM’ın Hatay İl Temsilcisi olmam da bu işlere beni fazlasıyla teşvik ediyor.

“Söz uçar yazı kalır.” sözüne inanıyorum. Onun için de yazıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir