Yaban hayvanları için 114 ton yem!

HABER MERKEZİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaban hayvanlarının zorlu kış şartlarında aç kalmalarını önlemek için aralık ayından bu yana yurt genelinde uygun alanlara 114 ton yem bırakıldığını söyledi.

Bakan Yumaklı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından, kış mevsiminde doğada yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları ve kuş türleri için yemleme çalışması yapıldığını belirtti.

Yumaklı, doğada uygun alanlara bırakılan yemler sayesinde yaban hayvanlarının aç kalmasının önüne geçildiğini, aynı zamanda yerleşim alanlarına inmelerinin de önlendiğini bildirdi.

Bakan Yumaklı, DKMP Genel Müdürlüğü taşra teşkilatının her yıl olduğu gibi bu yıl da yaban hayvanlarını beslemek için var gücüyle çalıştığının altını çizerek, “Ekiplerimiz soğuğa ve zorlu arazi koşullarına aldırmadan hemen yanı başımızda duran, dünyamızı paylaştığımız canlılar aç kalmasın diye yemleme çalışmalarını gayretle sürdürüyor. Yapılan yemleme çalışmaları ile ağır kış şartlarının sonucunda aç kalma tehlikesi yaşayan hayvanların yerleşim yerlerine yaklaşarak can ve mal kayıplarına sebep olmaları engellenirken, yaban hayvanlarının popülasyonu da destekleniyor” dedi.

DKMP Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yemleme faaliyetlerine aralık ayının ortasında başlandığını bildiren Yumaklı, bu kış döneminde bugüne kadar yaklaşık 114 ton yemin doğaya bırakıldığını belirtti.

Yumaklı, 2012 yılından bu yana doğaya bırakılan yem miktarının 7,6 bin tona ulaştığını kaydetti.

Yumaklı, “Yemleme yapılan bölgeleri foto kapan ile izleyen DKMP Genel Müdürlüğü böylece, yapılan çalışmanın amacına ulaşıp ulaşmadığını da tespit ediyor. Ülke genelinde elde edilen görüntülerde birçok kuş ve memeli türünün periyodik olarak beslenmek amacıyla bu alanları kullandığı görülüyor. Özellikle yaban keçisi, kızıl geyik, yaban domuzu, tilki, çakal, gibi türlerin oluşturulan alanlara gelip yem yedikleri kameralara yansıyor. Yemleme konusunda DKMP çalışanlarına destek olan halkımıza teşekkür ediyorum. Bu destekleri yaban hayatının sürdürülebilirliği adına önemli buluyoruz ve devam etmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir