Umut olma çalışması!

ÖZKAN BAKKAYLI

Nedime Keser Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı, Kadın Dayanışma Derneği’nde (KADİM) bulunan kuaförlük kursu ekibi ve Doktor Serdal Kanuncu içleri ısıttı.

Nedime Keser Halk Eğitim Müdürlüğü, KADİM’de bulunan kuaförlük kursu eğitmeni Fatma Yıldız Barutçu ve Doktor Serdal Kanuncu, kanser tedavisi gören, lösemi, sedef hastalığı olan birçok hastaya gönüllü olarak peruk yapıyor.

KADİM’de bulunan kuaförlük kursu eğitmeni Fatma Yıldız Barutçu ve ekibi 3 yıldır hastalara peruk yapıyor. Bulundukları eğitim kursunun sadece kuaförlük eğitimi olduğunu, fakat yaşadığı bir olaydan etkilenip bu çalışmaya başladığını söyleyen Barutçu, “Asıl başlama sebebimiz, bir kursta yine hocalık yapıyordum. Bulunduğum katta bir hastamız vardı, tesadüfen yolumu kesti ve ‘bana peruk yapar mısın? oğlum beni başımda saçla görsün’ dedi. Bende kursiyerlerime geldim, ‘varmışınız kadına saç yapmaya?’ dedim. Fakat elimizde malzeme veya işleyecek bir şey yok, makineler yok, hep ellerimizle diktik. Biz o peruğu teslim ettiğimiz gün hastayı kaybettik. O peruğu çocuk aldı annesinin saçı olarak saklamak istedi, bizde ona verdik. Bu olay benim bu çalışmaya başlama sebebim oldu” dedi.

Devamında bu olaydan çok etkilendiğini söyledi. Kesilen saçların atılmaktansa böyle bir çalışmaya çevirme düşüncesine girdiklerini ekleyen Barutçu, o günden sonra tanıdığı herkese, doktorlara ve hastanelere haber gönderdiğini belirtti.

Yaptıkları çalışmanın şu anda proje kapsamında, İŞKUR, Milli Eğitim ve Halk Eğitim iş birliğinde, Koordinatörleri Semra Sönmez Karabacak, Yayladağlılar Derneği adı altında yaptıklarını söyledi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ TAZEARSLAN VE KANUNCU

En büyük destekçilerinin Doktor Serdal Kanuncu ve Nedime Keser Halk Eğitim Müdürü Sabri Tazeaslan olduğunu söyleyen Barutçu, “Bu işi tek başıma yaptım diye kabul edemem. Benim en büyük destekçilerim Serdal Bey, Sabri Bey ve melek kursiyerlerim. Bağışçılarımızı da unutmamak lazım. Pek çok duyarlı bağışçımız saçlarını getiriyor ve bizde işliyoruz. Bu işlemi kesinlikle bedelsiz bir şekilde ihtiyaç sahiplerine yapıyoruz” dedi.

Yapılan işlem için malzemeleri kursiyer arkadaşlarla aralarında topladığını ekleyen Barutçu, bu çalışmadan maddi kazançlarının asla olmadığını, tamamen gönüllülük esas olduğunu söyledi. Tek kazançlarının hastaların gülümsemeleri, kendilerini iyi hissetmeleri ve pozitif enerjileri olduğunu, bu işi dualar eşliğinde yaptıklarını ekledi.

Ellerinden geldiği kadar her kesime el uzatmaya çalıştıklarını söyleyen Barutçu, “Lösemi hastası olabilir, sedef hastası olabilir, illa kanser olmak zorunda değil. Bedelsiz onlara peruk yaparız. Bana ya da Serdal hocaya ya da Sabri beye ulaşsınlar, biz onlara elimizi uzatırız. Bizim şu anda sadece Hatay değil Türkiye geneline peruk yapımlarımız devam ediyor. Bundan bir hafta önce İzmir’e bir peruk gitti, iki gün önce Eskişehir’e gönderdik. Saçlar bizim için çok önemli gözümüz gibi bakıyorum onlara” şeklinde ifadelerde bulundu.

Bu yaptıkları çalışmadan tek isteklerinin kuaförlük dışında, peruk için bir sertifika almak olduğunu ve bir diğer problemlilerinin ise malzeme bulmakta zorluk çektiklerini söyleyen ekip, umut olmaya devam edeceklerini söylediler.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir