Travmalar “Çocukluk Yaraları” – 6

Şiddet herkese göre değişir. İçe dönük şiddet, kendi egomuza dönük yarattığımız şiddet, muhatabı olduğumuz şiddet. Tüm bunlar senin kendini fark etmen ve geliştirmen için birer vasıta. Farkındalığını arttırmak için bir kaldıraç. Şöyle diyorsun çoğu kez Keşke yapmasaydım. Bunun yerine, bu olayın Bir daha tekrar etmemesi için ne yapmam gerekiyor. Hangi duygularımı ehlileştirmeliyim. Beni olumsuzluğa sürükleyen duygularımın yönünü nasıl değiştirebilirim. Gibi bazı sorular sormak bilinçaltını harekete geçirecektir.

Bilinçaltın harekete geçtiğinde, Hangi düzenekleri harekete geçirir. Telafi mekanizmasını harekete geçirir. Bilincin, bedeninin Yapıp ettiktiklerini düzeltmek ister. İşte bu da telafi mekanizmasıdır.

Deneysel alan burası. Kendi pozisyonunu betimleyebilmek için olaylar yaşaman gerek. Yapıp etmelerinden sonra öğreniyorsun. Bu bir kural gibi. Ama artık değiştirmelisin bunu. Yapıp ettikten sonra tüm analizlerin, yapıp etmeden önceki kontrol mekanizmasına dönüşebilir. Bu sana daha iyi bir hayat sağlayacak. Çünkü, Doğa ile uyumunu arttırmak için sana ulaşan şiddet artar. Kendini tanıman için sana gelen şiddet artar. Sende travmaya dönüşmesine izin verme. Sana her ulaşan şiddette uzun süreli kalırsan bu travmaya dönüşür.

Çünkü şiddetin iki yönü var. bir kumaşın iki yüzü gibi. Bıçağın iki yüzü gibi. Şiddet çıktığı noktadan düalite ile yol alır. Şiddetin düalite ile yol alması bu. Şiddetin hayra yönelik yani seni dönüştüren seni geliştirene tarafı, bir de anlayamadığın için travmaya sebep olan tarafı.

Mesela, Açılmayan kasları açmak için esnetmek bir şiddettir. Ama makul bir şiddet. Sporda buna esnetme hareketi denir. Kaslarına uygulanan basınç bir şiddettir. Daha zorlarsan kaslar yırtılır. Yani şiddetin geliş amacı uygulanış amacı var. Sana şiddet gibi görünen olaylar olabilir. Bunu hoş karşılamak gerekir. Bu niye oldu. Benim başıma neden geldi diye sormak yerine meydana gelen olayları acaba sen mi şiddet olarak algılıyorsun. Belki şiddet içerikli değildir. Biri sana öfke ile yüklendiğinde belki şiddet içermiyordur bir anlık bir reflekstir. Her şeyi üstüne almak zorunda mısın. Bak yine zorundalık çıktı. Hiçbir şeye zorunda değilsin. Bunu önce bilinçaltına yereleştir. Sana doğru çıkan sana ulaşan bir duygu bir öfke patlaması hoşlanmadığın bir hareket şiddet içerikli olmayabilir.

Belki seni geliştirmek için meydana gelen organizasyonlardır. Bu yüzden bilmek iyileştirir. Şiddetin yapısını anlamak sebep sonucu anlayabilmek için modelleri anlamak gerekir, ustalaşmak gerekir. Belirli bir konuda şiddete tabi kalan mutlaka o konuda bir ustalaşma yaşar. Çünkü şiddet sonrası insan içe döner ve kendi ile hesaplaşır ve kendi ile tanışır. Çünkü iç dünyan bakımsız, harabeye dönmüştür. İç dünyan çöl gibidir ama kendini tanıdıkça iç dünyan çiçekli bahçeye dönecektir. Şu an duydukların, Tekamül araçları. Şu an İşittiklerin Anlam imkanları. Sana faydalı olacak derecede kafidir.

Madde ortamı içerisinde pek çok olay yaşıyorsun. Sen hayatının bir çok döneminde şiddet gösterdin ve aynı zamanda şiddetin nesnesi oldun. Yani şiddet senin psikolojik yapına ve ruhsal bedenine şoklayıcı bir unsur olarak karşına çıktı. Ve aynı zamanda sen de şiddet göstererek başkalarının psikolojik ve ruhsal yapısına şoklayıcı tesirler gönderdin. Bu iki davranış modeli, Ruhsal ve psikolojik travmaya sebep olabiliyor. Bunun olması zorunlu değil. Maneviyatına yönelik psikolojik anlama dönük şiddet. Bu nasıl olacak. Ben huzur istiyorum de hemen şimdi. Ben şiddetsizliği istiyorum deme.

Bisikleti çaldırmak topun patlatılması, arabanın zarar görmesi, birinin sana hakaret etmesi, arkandan iş çevirilmesi, hırslar, nefretler. Tüm bunlar, Karmaların sonucu bir test ama naifleşen testler. Bu hayatı sen seçiyorsun. Sevmediğin karmaları değiştirmeye yetkilisin. Yazgıya dönük durumlarda sen potansiyelleri seçensin. Potansiyeller kendini gerçekleştirir, anlam alınına uygunsa memnun, değilse çekilirsin geriye. Koşulları seçerek geliyorsun. Daralmış hissettiğinde öfkeli agresif ve şiddete meyilli olursun. Tepki veren konuşamayan bir durumda olursun. Genişlediğinde sevgiyi hissedersin ve alemlere dağılırsın. Daralmak ve genişlemek bir iniş çıkıştır. Durum nedir. Sıkışma. Maneviyatında Kötülüğün denizi kabardığında, negatif düşünceler şaha kalktığında üzerine geldiğinde sıkışma olur. Enerjetik bir sıkışmadır. Parapsikoloji ile açıklanamaz. Bu sıkışıklık ruhsaldır. Kaos ve tekamül imkanıdır. Yanlış giden bir şeylerin şoklarla düzeltilmesidir. Bu şokları da sen şiddet olarak algılayabilirsin. Ve sende travma yaratabilir. Bu sürekli olduğunda sen bir radyo alıcısı gibi şiddet anlamı içeren enerji yayınlarsın.

(Devam Edecek)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir