Travmalar “Çocukluk Yaraları” – 5

Bağlılıkların, tutundukların, bırakamadıkların. Ancak artık özgürleşmelisin. Serbest bırak o hali. Tutunma. Hayat her zaman sana bir kapı açacak, bir yol gösterecek, bir çok seçeneği sana sunacaktır. Ancak hala bağlılık devam ediyor ve yaşamın sana verdiği seçenekleri elinle itiyor ve inatlaşmaya devam ediyorsan. Bunun bir nedeni var. Çünkü bir anlama bağladın her şeyini. Senin için önemli bir ayakkabı, senin için önemli bir buluşma, senin için önemli bir oyuncak, senin için önemli bir meslek. Bir anlam içeriyor. Anlam değişmeleri sende travmaya dönüşebiliyor. Aslında batıni anlamda anlam değişikliklerinde şuur yükselir ve titreşim yükselir, derin düşünme imkanı doğar. Ancak insan bağlılık duygusu ile bunu anlayamaz ve elde etmek için bu yüksek titreşimli enerji halini, negatife dönüştürerek kendinde bir travmaya sebep olur. Eğer bağlılık duygusu ile sana anlam katan istediğin arzu ettiğin bir şeye sahip olamadıysan bunun sonucunda oluşan anlam değişikliği seni psikolojik bir travmaya sürüklüyor. İşte o an sende yüksek yoğunluklu bir enerji açığa çıkar. Bunu iyi değerlendiremediğin zaman negatif enerjiye dönüşerek bedenini ruhunu düşüncelerini yıpratıyor. Neden çünkü kaynağa ulaşamamak. Sana verilmeyenin yarattığı o hal aslında seni ana kaynağa ulaştırmak içindi. Yani hakikatine ulaştırmak amacı taşıyordu. Ama sen dünyasal anlamda yoğun olarak bir bağlılık içindesin elde etme duygusu güçlüdür. Olmadığı zaman travmatik bir hal alıyor. Olana teslim olma -kendi hakikatine teslimiyet engellenmiş olur.
Bu halin ve anlam değişikliğin bilinçaltına yerleşir. Eğer bağlılıklarını kontrol edemezsen bu bir birikime sebep olur. Bilinçaltı neredeyse elde edemediğin duygularla dolar taşar. Bilinçaltının negatifleri önde tutma gibi özelliği var. Seni üzen ve kişiliğini tehdit eden cümleleri halleri önde tutar. Güzel anılar geride kalır. Akla hemen gelemez. İşte burada şunu yapabilmeli. Akla gelen olumsuz şeylere karşılık derhal iyi anıları akla getirmeye çabalamalı. Yani travmanı arkaya, iyi şeyleri öne almaya gayret etmek gerekir. Kaynaklara ulaşabilme potansiyeli budur.
Şu cümle çok iyidir. Kötü hissetmek zorunda değilim. Kötü hissetmek zorunda değilsin. Böyle bir zorunluluğun yok. Birisi sana kızabilir, elektrikler aniden gidebilir, yazdığın yazıyı kaydetmemiş olabilirsin, elindeki çatalı yere düşürmüş olabilirsin, cocuğun sınavdan zayıf almış olabilir, maaşına zam yapılmamış olabilir, yemeği yakmış olabilirsin. Ama kötü hissetmek zorunda değilsin. Sürekli iyi hissetmek zorunda da değilsin. Sen insansın cünkü. Kendini müşahade ettiğin sürece, kendini gözlemelediğin ve kendinin farkında olduğun sürece sorun yok. Kızabilir, bağırabilir, öfkelenebilir, bir şeyi yere atıp kırabilirsin bunlar anlık tepkiler gelip geçer. Eğer o an kendinin farkında olmazsan kalıcı olurlar ve sürekli ollduğunda da sende psikolojik bir travmaya dönüşürler.
Hayatında sürekli travma yaratacak olaylar olmakta. Ancak bu olaylar travma yaratmak zorunda değil. Yani bunu bu şekilde düşün. Travma geçici bir sanal oluşum. Yapay bir etki. Bunun üstesinden gelebilir hatta kolaylıkla Atlatabilirsin. Kötü hissetmeyebilirsin. Sürekli iyi hissetmek zorunda da değilsin. Yani sen hiçbir şekilde bir zorunluluk halinde değilsin. Biraz rahat olmak, biraz izlemek, müşahade etmek, gözlemci olmak daha huzurlu bir hale dönüştürecektir seni.
Şimdi sana çok önemli bir şeyden bahsedeceğim. Burası çok önemli.
Aile içi şiddet, doğa olayları, sosyal olaylar, savaşlar, mobbing, toplumsal şiddet vs. Tüm bu şiddet içerikli enerjiler, farklı katmanlarda. Boyutlar arası,alemler arası katmanlarda. Yani gerçeklik dışı. Düşük enerjili ve yapay. Bir amaca hizmet ediyorlar ancak varoluşları geçici, hakikatleri yok, gerçek değiller ve kısa süreli bir etki yaratıyorlar, kalıcı değiller.
Sen insan boyutundasın. Sen ilahi alemden besleniyorsun, hakikatsin.
Bu ikisini birbirinden ayır. Şiddetin ve travma yaratan olayların katmanları farklı, titreşimleri düşük ve sadece bir amaca hizmet ediyor seni geliştirmek için bir vesile. Bunu böyle düşün. Burayı çok iyi anlaman gerek. Şiddet enerjisi ne dünyasal, ne ilahi ne de boyutumuza ait. Boyutlar arası katmanlarda düşük enerjili yapay bir oluşum. Boyutlar arası katmanlarda biriken gerçek dışı enerjiler sadece bir amaca yöneliktir dönüştürme amacı taşırlar. Seni dönüştürmek için bir süreliğine misafir olurlar o kadar. Ancak sen bu etkiye kalıcı bir tepki gösterirsen bu senin travman haline gelir. Bu şiddet içerikli travmaya sebep olacak düşük enerjili ve hakikati olmayan enerjilerin senin üzerinden geçip gitmesine izin ver.
(Devam Edecek)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir