HABER MERKEZİ
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Yılmaz Köse anısına, Antakya Belediyesi, BM Life Vakfı ve Stichting Zutphen Helpt Hatay Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Odabaşı Spor Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Açılış programına Başkan Yapar’ın yanı sıra Stichting Zutphen Help Hatay Vakıf Başkanı Christiaan (Jan) Itjang ve BM Life Vakfı Genel Sekreteri Mehmet Keskin ve beraberindeki Hollanda Heyeti, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Gül Çalım, MHP Antakya İlçe Başkanı Kadir Ertuğrul, AK Parti Antakya İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Sönmez, parti teşkilatı, Belediye Meclis üyeleri, Başkan yardımcıları, daire müdürleri ve mahalle sakinleri katılım gösterdi.
Odabaşı Mahallesi 2408 Cadde’de hizmete sunulan Odabaşı Spor Tesisi’nde halı saha, oyun grupları, spor grupları, 40×20 Sentetik halı yüzeyli futbol sahası, Fitness Spor Aletleri, Çocuk Oyun Grupları, Aydınlatma, Kent Mobilyaları, 2 adet Soyunma Odası, Duş WC, İdari Ofis, Kafeterya, Seyirci Tribünü, Engelli Tribünü, 400 m2 Tartan yüzeyli yürüyüş ve koşu parkuru ve çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldığını belirterek mahalle sakinlerine hayırlı olmasını temenni etti.
Başkan Yapar, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; “6 Şubat’ta yaşadığımız büyük felakette birçok vatandaşımızı, yakınımızı kaybettik, Yılmaz Köse ve ailesi de bu kayıplarımızdan biriydi. Yapmayı düşündüğümüz tesis ile ilgili vakıf yetkilileriyle tanışma ve konuşma fırsatı bulduğumuzda memnuniyetini ifade ettiler. Yurt dışında yaşayan bir vatandaşımızın adının bu şehirde yaşaması bizlere onur ve gurur veriyor. Hem Yılmaz Köse ve ailesi için hem de depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bir araya geldik. Bu demek oluyor ki felaketler bizi bir araya getiriyor ve insanlığımızı gösterdiğimiz, yardımlaşmayı sağladığımız günlere imkan sağlıyor. Biz 11 il olarak bu depremi yaşadık ama gördük ki tüm dünya bizlere kardeşliğini gösterdi. Odabaşı Mahallemize kazandırdığımız bu spor kompleksi çok büyük görünmese de büyük bir gönülün ortaya koyduğu bir tesis olma özelliği taşıyor. Bu manada bizlere katkı sağlayan ve bu projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza BM Life Vakfı, Stichting Zuphten Helpt Hatay Vakfı ve emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için mahalle sakinlerimize, daire müdürlerimize, iştirak eden tüm kardeşlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Yılmaz Köse başta olmak üzere tüm deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha ülkemize böyle afetler yaşatmasın inşallah.”