Kurumlar arası koordinasyon olmazsa sorunlar daha da büyüyecek!

İlimizin üç önemli STK temsilcisi deprem sonrasında Hatay’da yaşanan en büyük sorunun kurumlar arasında ki kopukluk olduğunu söylediler. ‘Yerel yönetimler, STK temsilcileri, Üniversite, Çevre Şehircilik gibi kurumlar acilen bir araya gelmez ise bizi bekleyen çok daha büyük sorunlar olacak’ dediler.

ALİ ZAN
6 Şubat depreminden sonra neredeyse yerle bir olan ilimiz Hatay’ın planlamasıyla ilgili halen net bir şey olmaması vatandaşların en çok şikâyet ettiği konular arasında yer alıyor. Buna rağmen yetkili birimlerin vatandaşların şikayetlerine yönelik bir çözüm geliştirmemesi de tartışma konusu olmaya devam ediyor.
Vatandaşların bu alanda yaşadıkları sorunları masaya yatırmak ve çözüm konusunda gelinen noktayı belirleyebilmek için gazetemiz yazarı Ali Yolcu’ya konuşan Hatay’ın bilinen üç uzman ismi Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Özçelik, İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı İnal Büyükaşık ve Şehir Plancıları Odası Hatay Şube Başkanı Serkan Koç, depremin üzerinden 8 ay geçmiş olmasına rağmen halen Hatay’ın planlamasıyla ilgili net bir yol haritası olmadığını söylediler.
Depremden önce olduğu gibi depremden sonra da Hatay’ın depremselliği ve nasıl bir yapılaşmaya gidilmesi gerektiği konusunda uyarılar yaptıklarını hatırlatan her üç isim ancak bu uyarılarının kulak arkası edildiğini ve dolayısıyla bugün bu acının yaşandığını söylediler.
Bugünden sonra da daha farklı bir tablo beklemediklerini dile getiren STK temsilcileri, “Bugün de uyarılarımızı yapmaya devam ediyoruz. Ancak bizi dinleyen yok. Depremden önce ki durum ne yazık ki devam ediyor” dediler.
Açıklamalarında kurumlar arasında ki koordine eksikliğine özellikle dikkat çeken Mustafa Özçelik, Serkan Koç ve İnal Büyükaşık, “Şu an her kurum kendisine göre bir planlama içinde. Halbuki tüm kurumların bir araya gelerek birlikte çalışma zorunlulukları var. Depremden önce ki duyarsızlığın deprem sonrasında da sürmesi oldukça düşündürücü. Hatay Büyükşehir Belediyesi ayrı bir planlama, ilçe belediyeleri ayrı bir planlama, çevre şehircilik ayrı bir planlama yapıyor. Durum böyle olunca kafalar hem karışıyor hem de ortaya sağlıklı bir planlama çıkmamış oluyor” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir