KKTC CumhurbaÅŸkanı Tatar, Hatay’da okul açılışına katıldı!

AA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) CumhurbaÅŸkanı Ersin Tatar, “6 Åžubat’ta da beraberdik, depremi birlikte yaÅŸadık, acılarımız o kadar büyük ki bu acıları unutmamız mümkün deÄŸil.” dedi.

Tatar, Hatay’ın Ä°skenderun ilçesindeki Kıbrıs Åžampiyon Melekler Konteyner Kenti’nde aynı ismi taşıyan ilk ve ortaokulun açılışına katıldı.

Burada konuÅŸan Tatar, 6 Åžubat 2023 depremlerinde, voleybol turnuvası için gittikleri Adıyaman’da yıkılan otelde yaÅŸamını yitiren ve ülkelerinde “Åžampiyon Melekler” olarak anılan, GazimaÄŸusa Türk Maarif Kolejinin kadın ve erkek voleybol takımı öğrencileri ile öğretmenleri dahil hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil ÅŸifalar diledi.

KKTC’nin, büyük Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olduÄŸunu belirten Tatar, “6 Åžubat’ta da beraberdik, depremi birlikte yaÅŸadık. Acılarımız o kadar büyük ki bu acıları unutmamız mümkün deÄŸil. Bu acı her zaman yüreÄŸimizde olacaktır çünkü yüreÄŸimiz daÄŸlanmıştır, parçalanmıştır. Böylesine büyük bir acıyı yaÅŸamak elbette çok sancılıydı. Umut ediyoruz ki gelecekte çocuklarımız böyle acıyı yaÅŸamasın. Çünkü bu öyle asrın felaketi deÄŸil, bu asırların felaketidir.” diye konuÅŸtu.

Tatar, depremlerde yaÅŸanan acılara duyarsız kalmadıklarını ve Ä°skenderun’a ÅŸu an içinde bulundukları, 500 konteynerin yer aldığı konteyner kenti kurduklarını söyledi.

Açılışını yaptıkları “Åžampiyon Melekler” ismini taşıyan ilk ve ortaokulun hayırlı olmasını dileyen Tatar, bu okulda eÄŸitim görecek çocukların ileride Türk milletine hizmet edeceÄŸini dile getirdi.

Her zaman Türkiye’nin yanında olduklarını ifade eden Tatar, şöyle konuÅŸtu: “Buradan elbette Azerbaycan’a, Türkmenistan’a, Kazakistan’a, Özbekistan’a ve tüm diÄŸer Türk devletlerine de selamlarımı iletmek istiyorum. Çünkü biz bütün bu mücadelemizi elbette baÅŸta Türkiye Cumhuriyeti SaygıdeÄŸer CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ortaya koyduÄŸu iradeyle, Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne göstermekte olduÄŸu yakınlıkla ve diÄŸer Türk devletleriyle yaptığımız yeni birtakım açılımlarla inÅŸallah gelecekte Türk birliÄŸinin, bütün Türk dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da çocukların eğitim hayatına katkı sağlayacak okulun hayırlı olmasını temenni etti.

Depremlerin kentte açtığı derin yaraları sarabilmek adına ilk andan itibaren seferberlik ruhuyla çalışıldığını vurgulayan Masatlı, ÅŸu ifadeleri kullandı: “EÄŸitimden saÄŸlığa, ticaretten turizme, sosyal hizmetlerden bütün alanlara varana kadar pek çok sahada Hatay’ımızı yeniden ihya ve inÅŸa ediyoruz. Bu ihya ve inÅŸa sürecimizde tabii ki baÅŸta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere pek çok yardım ve destekler de aldık. Burada bizim en önemli kayıplarımız tabii ki insanlarımızla ilgili oldu. Åžampiyon Melekler de bunlardan birisiydi, Adıyaman’da hayatlarını kaybettiler, onlar da maalesef depremin sonuçlarından bir tanesi oldu. Bugün Sayın CumhurbaÅŸkanı’mız hem onları anmak hem de onların adına açacağımız okulumuzun açılışına katılmak üzere ilimize teÅŸrif buyurdular.”

Masatlı, depremlerin kent genelinde okullarda oluşturduğu tahribatlara ilişkin bilgi vererek, bunların giderilmesi için yapılan çalışmaları anlattı.

KonuÅŸmaların ardından, 8 derslikli konteyner okulun açılış kurdelesi kesildi. Tatar ve beraberindekiler, okulu gezerek öğrencilere çeÅŸitli hediyeler verdi. Daha sonra Kıbrıs Åžampiyon Melekler Konteyner Kenti’ni gezerek vatandaÅŸlarla bir süre sohbet eden Tatar, ardından ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir