İlk kitabından ödül aldı!

Seçkin’in ilk kitabı olan “Epiphania/Işıma”, Siverek Edebiyat Sanat Platformu tarafından düzenlendi ve Mimar Sinan Ortaokulu komisyonunca değerlendirilip şiir dalında birincilik aldı. Seçkin, böylesi kıymetli çalışmaların gençleri yüreklendireceğini; edebiyata, sanata, okumaya, yazmaya teşvik edeceğini söyledi..
ALİ ZAN
Neslihan Kanuncu Seçkin’in ilk kitabı olan “Epiphania/Işıma”, Siverek Edebiyat Sanat Platformu tarafından düzenlendi ve Mimar Sinan Ortaokulu komisyonunca değerlendirilip şiir dalında birincilik aldı.
İkinciliğe “Dipsiz Kuyu” adlı kitabıyla Şanlıurfa’dan Meral Bayat, üçüncülüğü “Umudun Gülüşü” adlı eser ile Rojin Aktaş Şırnak’dan katılan yazarlar layık görüldü.
Türkiye Engelliler Konfederasyon Başkan yardımcılığı, Engelsiz Dünya Federasyon Yönetim Kurulu Üyeliği, Hatay Down Sendromlular ve Engelliler Dernek Başkanlığı’nı sürdüren, halen Rehber Öğretmen olarak görev yapan Neslihan Kanuncu Seçkin’in hazırladığı “Hataylı kadın yazarların” öykülerinden oluşan bir kitap seçkisi var.
‘Soteria / Hatay’da ve ‘Hayatta Kadın’ adlı kitap çalışmasının ikinci aşaması olan ‘Soteria’nın Edebiyat Atölyesi’ni oluşturarak, Edebiyata dair çalışmalarını Hatay Edebiyat Müze Kütüphane’de kadın arkadaşlarıyla birlikte gönüllü olarak gerçekleştiriyor. Seçkin’in ‘Dünden Yarına Ha ha ve Zılgıt’ adlı bir kitabı da bulunduğu ifade edildi.
Neslihan Kanuncu Seçkin ile yaptığımız görüşmede, böylesi kıymetli çalışmaların gençleri yüreklendireceğini; edebiyata, sanata, okumaya, yazmaya teşvik edeceğini belirterek, Mimar Sinan Ortaokulu Okul Müdürü Şevket Tura ve Seçici Kurula, kıymetli öğretmenlerine teşekkürlerini iletti.
İLK KİTABIM EŞİMİN ÖNERİSİYLE EPİPHANİA/IŞIMA
Daha önce de öyküleri ile ödül alan Neslihan Kanuncu Seçkin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Toparlayabildiğim şiirlerimden oluşan ilk kitabım. İsmi; eşimin önerisiyle, Epiphania/Işıma oldu. Fransızlar şehrimizi haritalarken, Affan ve Narlıca Bölgesi’ni de kapsayan alana Epiphania adını yazmış. Tarihsel süreçte medeniyetlerin kurulacağı alanlara Epiphani adı verilirmiş.
Büyük tarihi geçmişiyle nice medeniyete ev sahipliği yapmış olan ilimizde yaşamış Büyük İskender’in komutanlarından Seleukos, Antakya’yı her biri ayrı surlarla çevrili 4 ayrı mahalle olarak kurmuştur. Bu mahallereden 4.sü düşünsel yol gösterici, aydınlanma, ışıma anlamına gelen Epiphania; Antakya’ya en parlak dönemini yaşatan Antiochus IV.Epiphanies M.Ö. (164-175) tarafından kurulmuştur. İlk şiirime ev sahipliği yapan doğum yerim Affan Mahallesi/Epiphania’dan; eğitimli, aydın, çağdaş, merhametli, bilime önem veren binlerce insan, dördüz şehir; Tetrapolis’in yarınlarına ışık tutmuştur ve tutmaya devam edecektir.
Ben de üç semavi dine ev sahipliği yapan hoşgörü kentinin kültürü ile yetişen bir Affan Kızı olarak bu ismi uygun buldum. Kitabımın içeriğinde serbest yazılmış şiirler mevcut. Yereli, kültürümüzü ve Antakya’yı önemsiyorum. Sanat, insanın kendini ifade ettiği anadilidir. Herkesin sanatla iç içe olması gerektiğinin yanı sıra genel ve yerel yönetimlerin de ayrım yapmadan sanatçıları sürekli desteklemesi gerekmektedir. Antakya’da Sanatçıların kendini ifade edebileceği, bir araya gelerek paylaşımlarını yapabileceği bir Edebiyat Evi neden olmasın mesela. Antakya’mıza yakışır” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir