Hem tarihe saygı hem insana saygı! Bu köprüyü Hatay’a kazandıralım!

Kimi rivayete göre, Roma döneminden, kimi rivayete göre de Fransızlardan kaldığı ileri sürülen tarihi köprünün yarısı Antakya, diğer yarısı da Defne ilçesi sınırlarında.. Gün boyu çocukların oyun oynadığı tarihi köprünün yaya ulaşımına da açık olması, güvenlik açısından tehlike arz etmesi çevre sakinlerini endişelendiriyor..

VEYSEL SAVAŞ

Antakya Kışlasaray ile Bağrıyanık Mahallesinin tam ortasında bulunan ve iki mahalleyi birbirine bağlayan Fransızlardan kalma olduğu belirtilen tarihi köprünün onarılması isteniyor.

Çevre sakinleri, Antakya eski taş ocağının aşağısında bulunan ve hemen yanındaki Fransız Köprüsü’nün onarılması halinde tarihi bir eserin şehre kazandırılacağını söylediler.

ŞU ANKİ GÖRÜNTÜSÜ TEHLİKE SAÇIYOR

Vatandaşlar, köprünün yaya olarak kullanıma açık olduğunu ama hiçbir güvenlik tedbirinin olmadığını ileri sürdüler.

Tarihi köprünün onarılması ve çevre düzenlemesinin yapılması halinde hem önemli bir eserin şehrimize kazandırılacağını hem de ulaşım açısından da güvenli hale getirileceğini bildirdiler.

Özelilkle küçük yaştaki çocukların köprü üzerinde oyun oynadıklarına dikkat çeken çevre sakinleri, “Korkuyoruz çocuklarımız köprüden aşağıya düşecek, diye. Çünkü çevresinde hiçbir tutunmak için korkuluk ve taş duvar yok. Her tarafı açık ve iki tarafı uçurum. Her gün buradan onlarca, bazen yüzlerce insan geçiyor. Tarihi köprünün onarılmasını ve güvenli hale getirilirek, çevresine mesire alanları yapılabileceğini yetkililere bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Ama önce köprünün iki tarafının da güvenli hale getirilerek, yaya trafiğine açılmasını istiyoruz” dediler.

GEÇMİŞTEN DERS ALARAK KÖPRÜYÜ KURTARALIM

Geçmiş yıllarda Asi Nehri üzerindeki tarihi taş köprünün yıkılarak, yerine beton köprü yapıldığını hatırlatan vatandaşlar, “Aynı yanlışa düşmeden mevcut köprüyü koruyarak düzenlemesi yapılmalı ve yıkılmasına müsaade edilmemelidir. Geçmişten ders alarak aynı yanlış yapılmamalı. Tarihi köprüye sahip çıkmalıyız” dediler.

Kimi rivayete göre, Roma döneminden, kimi rivayete göre de Fransızlardan kaldığı ileri sürülen tarihi köprünün yarısı Antakya Belediyesi, diğer yarısı da Defne Belediyesi sınırlarında olan köprünün kimsenin burnu kanamadan ve can kaybı olmadan onarılmasını isteniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir