HAMOK: Yetkililere çağrımızdır!

HABER MERKEZİ

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) adına Dönem sözcüsü Yahya Hamurcu, eğitimde yaşanan sıkıntılara ve eksikliklere dikkat çekti.

Hamurcu yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verildi: “Deprem bölgesinde yaşayan insanlarımızın en önemli ihtiyaçları barınma, sağlık ve eğitimdir. Birçok yurttaşımızın çocuklarının daha iyi bir eğitim alabilmesi için başka şehirlere gittiğini düşündüğümüzde burada kalan insanlarımızın çocuklarının güvenli ve iyi bir eğitim alabilmesi hayati önem arz etmektir. 6 Şubat deprem felaketinin yaralarını sarmak ve kaliteli bir eğitim için; eğitim emekçilerinin barınma sorunlarının ve diğer ihtiyaçlarının en aza indirgenmesi, ek ücret verilmesi ile birlikte okullarda eğitimin tam gün yapılması gerekir. Birçok okul hasar görmüş, sağlam okulların bir kısmına ise Kamu Kurumları konumlanmış olması sebebiyle okul ihtiyacı doğmuştur. Bu oluşan ihtiyacı gidermek için ikili eğitim yapılması öngörülmektedir. Bilindiği üzere deprem sonrası ilimizin birçok ilçesinde okulların açılmaması nedeni ile öğrencilerin eğitim-öğretim alanında ciddi eksikleri oluşmuştur. Öğrencilerin gerek öğrenim açıklarının kapatılması gerekse sosyal yaşama döndürülmesi gerekse de psikolojik olarak yeniden yaşama entegre olabilmesi adına tam gün eğitim zaruri bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Yaşadığımız felaket dikkate alındığında çocuklarımızın eğitimden uzak kaldığı zamanları telafi edebilmesi için sağlam, güvenli okullarda ve tam gün eğitim almaları ciddi bir ihtiyaç ve gerekliliktir. İkili eğitimde sabah karanlıkta okula gidecekleri öğleden sonra okula gidenlerin akşam karanlığında eve dönecekleri dikkate alındığında artçı depremlerin devam ettiği bugünlerde yaşanması kuvvetle muhtemel olan korku ve panik öğrenciler ve veliler üzerinde ciddi anlamda bir kaos yaratacaktır.

Yetkililerden talebimiz sağlam okullarda konumlanmış kamu kurumlarının okulları boşaltması, mümkün olan her yerde tam gün eğitime geçilmesi, kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarının devlet tarafından ücretsiz verilmesi, öğrencilerin rutin sağlık kontrollerinin yapılması, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin başlatılması, öğrencilerin güvenliği için okullara yakın riskli bina yıkımı ve enkazının bir an evvel tamamlanması, öğretmen ve öğrencilere ücretsiz servis olanağının sağlanması, okullarda uzman psikolog ve okul rehber öğretmenlerinin işbirliği ile gerekli psikolojik desteğin verilmesi ve bütün öğrencilere ücretsiz yemek verilmesidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir