Ejder meyvesinin tanesi 35 ila 50 lira arası satılıyor!

ALİ ZAN

Tüketiciyle buluştuğu günden bu yana Antakyalıların ilgi odağı olan ejder meyvesi büyük beğeni topluyor.

Boyutuna göre tane fiyatının 35 ile 50 lira arasında değiştiğini söyleyen seyyar satıcılar meyvenin vatandaşlar tarafından tadından ziyade görünüşünden dolayı satın alındığını söylediler.

Seyyar satıcıların en renkli ürünü olan ejder meyvesinin çok faydalı olduğunu ileri süren seyyar satıcılar, meyveye olan ilginin giderek arttığını söylediler.

Tropikal bir meyve olan ejder meyvesinin artık Akdeniz ikliminde de yetiştirildiğini vurgulayan satıcılar meyvenin giderek yaygınlaşacağını söylediler.

Meyvenin en dikkat çeken faydasının kalp ve damar hastalığına iyi geldiğini ileri süren seyyar satıcılar, “Çoğu kişi faydasını bilmiyor ancak dış görünüşünün şeker gibi görünmesinden kaynaklı alıyorlar. Dışı pembe olan bu meyvenin içi ise beyaz. Bir türü daha var ki onun da içi pembe. Bu yüzden dikkatleri üzerine topluyor ve çok sık tercih ediliyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir