Dezavantajlı mahallelerde çocukların yüzünü güldürüyorlar

Türk Kızılaya baÄŸlı destek ekibi, özel donanımlı araçlarıyla Hatay’da 2 yılda 7 bin 700 çocuÄŸa ulaÅŸtı..

AA

Türk Kızılay Çocuk Programları Koordinatörlüğüne baÄŸlı 3 personelden oluÅŸan ekip, Mobil Psikososyal Destek Aracı ile yürüttükleri uygulama ve etkinliklerle Hatay’daki dezavantajlı bölgelerde çocukların mutluluÄŸu için çalışıyor.

Kentteki faaliyetlerine 2 yıl önce başlayan mobil psikososyal destek takımı, Reyhanlı, İskenderun, Altınözü ve Kumlu ilçelerinde 4-18 yaş aralığındaki 7 bin 700 çocuğa ulaştı.

Suriye sınırındaki Beşaslan Mahallesindeki çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için etkinlik çadırı kuran ekip, kişisel gelişimden çocuk haklarına, hijyenden eğitimine kadar birçok konuda bilgilendirici programlar gerçekleştirdi.

Dezavantajlı mahalleleri özel donanımlı araçlarıyla dolaÅŸan ekip, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde çocukların EBA’dan derslerini takip etmelerine yardımcı olmanın yanı sıra tablet, kırtasiye, hijyen malzemeleri ile oyuncak dağıttı.

Kızılay ekibi, eğitim programlarından sonra çocuklarla oyun oynadı, uçurtma yarışları yaparak onların keyifli vakit geçirmesine yardımcı oldu.

KIZILAY ÇADIRIMIZI KURARAK ÇOCUKLARLA FAALİYETLERİMİZİ YÜRÜTMKTEYİZ

Hatay Mobil Psikososyal Destek Ekibi görevlisi Serap Ateş, AA muhabirine, 5 yıldır çocukların mutluluğu için sahalarda olduğunu söyledi.

Araçlarıyla, iki gençlik çalışanı ve bir destek personeli olarak Hatay’ın birçok noktasına gittiklerini, faaliyet yürütecekleri alanları ilgili kurum ve kuruluÅŸlarla görüşerek ve saha çalışmalarıyla belirlediklerini ifade eden AteÅŸ, şöyle konuÅŸtu:

“Ä°htiyaçlar tespit edilip planlama yapıldıktan sonra faaliyetlerimize baÅŸlıyoruz. Faaliyet alanlarımıza hareket kabiliyeti yüksek olan aracımızla giderek mevsimlik gezici tarım işçilerinin bulunduÄŸu çadır alanlarında, merkezden uzak köy ve mahallelerdeki okullarda Kızılay çadırımızı kurarak çocuklarla faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Ailelerin ve çocukların ihtiyaçlarını tespit etmek için aile ziyaretleri gerçekleÅŸtirmekteyiz. Çocuk işçiliÄŸi, çocuk yaÅŸta evlilik, ihmal, istismar gibi vakaları çocuk programlarımızın sosyal hizmet birimlerine yönlendirmekteyiz.”

Ateş, salgın döneminde 1312 hijyen ve kırtasiye kitini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını, tüm ilçelere ihtiyaçlar dahilinde erişmeye çalıştıklarını aktardı.

Hatay Mobil Psikososyal Destek Ekibinden Alican Mutlu da, çocukların hem eğitimi hem de güzel vakit geçirmesi için yoğun mesai harcadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Amacımız göçe maruz kalan ve dezavantajlı bölgelerde yaÅŸayan çocukların uyum sorunlarını en aza indirmek, travmalarını atlatabilmelerine destek olmak, farklı kültürlerle beraber yaÅŸama bilincini geliÅŸtirmek, kiÅŸisel geliÅŸimlerine ve eÄŸitime eriÅŸimlerine destek olmaktır. Dezavantajlı çocuklarımızın gülümsemesiyle motive oluyoruz. Türk Kızılay Çocuk Programları Koordinatörlüğümüz Türkiye genelinde 16 ilde 124 personel, 7 geçici barınma merkezi, 16 toplum merkezi, 3 mobil psikososyal destek takımı, 2 çocuk ve gençlik merkezi olmak üzere 33 alanda aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir