HABER MERKEZİ
Asrın felaketi olan 6 Şubat depremleri ile birlikte yaşanan olumsuzluklar tüm hızıyla devam ederken, inşaatlarda ki çalışmalarda tüm hızıyla sürüyor.
Birçok alanda devam eden kalıcı konutların önümüzde ki yıl sonuna kadar tamamen bitirilmesi hedefleniyor. Depremle birlikte yerle bir olan Antakya ve Defne ilçelerinde atılan temeller yükselmeye başladı.
“İlimiz şantiye alanına döndü” diyerek sözlerine başlayan vatandaşlar, “Bu durum bizi hem çok mutlu ediyor hem de üzüyor. Keşke şehrimiz yıkılmasaydı da böyle çalışmalara gerek kalmasaydı. Çok özlüyoruz eski halini iş makineleri yerine keşke eski halini görebilseydik. Depremden sonra bu caddeyi ilk gördüğümüzde çok şaşırmıştık çünkü her yer o kadar kötüydü ki ne desek az kalır şu an. Bu çalışmalar gündüz caddesinde, Atatürk Caddesinde ve fatih caddesinde de devam ediyor. Dediğimiz gibi bu durum bizi hem üzüyor hem mutlu ediyor. Yani şehir anlayacağınız çok karışık bir durumda. Tek isteğimiz şehrimizin sağlam temeller üzerine kurulması insanların evlerinde rahatça oturabilmeleri başka da bir şey istemiyoruz artık. Hiçbir şey kalmamış sanki gözümüzde depremden sonra diyoruz ki başımızı sokacak bir evimiz olsun şehrimiz düzelsin bize yeter. El ele verip bu şehri en kısa zamanda ayağa kaldıracağız” ifadelerine yer verdiler.
Hatay’da 1900 şantiyede 160 bin kişi çalışıyor!
Türkiye’nin dört bir yanından gelen işçiler, mühendisler ve mimarlar; Antakya, Defne ve diğer ilçelerde depremzedeler için yeni yuvalar inşa etmek amacıyla gece gündüz demeden çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği bilgilere göre, Hatay genelinde toplam 1900 şantiyede, 160 bin kişi kalıcı konutları yetiştirmek için çaba gösteriyor.
Erdoğan geçtiğimiz günlerdeki konuşmasında Hatay ili genelinde 1900 şantiyede 160 insanın çalıştığını ve inşaatların hızla bitirilmeye çalışıldığını söylemişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o konuşmasında, “6 Şubat depremlerinin vurduğu şehirlerimizi yeniden ihya ve inşa etmek için dinlenmeden çalışıyoruz. İktidarımızın ve ittifakımızın birinci gündemi depremzedelerimizi süratle yeni yuvalarına yerleştirmektir. Devletimizin tüm kapasitesini deprem bölgesine yönlendirdik. Türkiye 6 Şubat’ta tam anlamıyla asrın felaketini yaşamıştır. Haiti’deki depremden 15 kat büyük enerji ortaya çıkaran bir depremle sarsıldık. Bu depremden Hatay’ımız başta olmak üzere 11 ilimizde büyük yıkım oluştu. O gün kimi kardeşlerimizin ifadesiyle hüznü, çaresizliği yaşadık. Yüreğimizdeki acı, yaşadığımız yıkım çok büyük olsa da umudumuzu daima diri tuttuk. Depremin hemen ardından 3 ayda 180 bin konutumuzun yapımına başladık. 11 ilimizi dünyanın en büyük şantiye sahasına dönüştürdük. 1900 şantiyede ve 4333 köyümüzde 160 bin mimar, mühendis ve işçi kardeşimiz çalışıyor. 350 bin 430 konut ve iş yerinin ihalesini yaptık. 18 bin 404’ü Hatay’da olmak üzere 101 bin 254 tanesini teslim ettik. Bugün de toplam 29 bin 311 yuvamızın daha kuralarını çekip hak sahiplerine teslim ediyoruz. 130 bininci afet konutumuzun anahtarlarını teslim etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Yeni evlerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hatay’da toplam 152 bin 959 hak sahibimiz var. 11 ilde ise 442 bin 709 hak sahibi bulunuyor. Bu yıl 201 bin 688 ev ve iş yerimizin daha teslimini yapacağız. 2025 yılı sonunda 452 bin 958 konut, iş yeri ve ahırı teslim etmiş olacağız” ifadelerine yer vermişti.