İlçe Belediyeleri imar dosyalarından kafalarını kaldırabilirlerse..

Net ve kararlı bir çalışma yürütülür ise yeni birkaç yol ve bulvar ihdas edilebilir…
Hemen ardından üst yapıya geçilir ve birkaç ay sürebilecek disiplinli çalışma sonrası ara sokaklar dahil caddeler asfaltlanabilir…
Çevre düzenlemesi sonrasında boş alanlar ağaçlandırılabilir…
Çevre temizliğini sıkı tutabilirsek mesele bitmiştir.
Yani yerel hizmet dediğiniz ne ki?
Hep demişimdir; Yolu asfaltla, suyu ver ve sivrisineği öldür. Yerel yönetimlerde sadece bunu yapsanız bile memleketi bir dönem değil 11 dönem üst üste yönetmeye devam edersiniz.
Hatay’ın bugün için ihtiyacı olan şeyler vallahi billahi bu!
Altyapı da ciddi sorunlar kalmadı. Büyükşehir Belediyesinin gayretli çalışmaları sonrasında altyapı da gerekli çalışmalar yapıldı. Artık Hatay eski Hatay değil. Bu şanslı süreci yönetebilmek dışında fazla bir iş kalmadı.
İlçe Belediyeleri imar dosyalarıyla ilgilenmekten kafalarını kaldırıp temizlik, asfalt, parke işine bakarlarsa Hatay hızlı bir şekilde düzelebilir.
İyimsermişim gibi bir tablo çiziyor olabilirim. Ama gerçekten de mesele bu!
*
Tabi şu gerçeği de dile getirelim; bizim şanssızlığımız Suriyeliler oldu. 1,5 milyonluk Hatay’a bütçeden ayrılan pay ile 2,5 milyon insana hizmet götürülüyor.
Hâlbuki gelen para 1,5 milyon nüfusa göre hesaplanmış.
2,5 milyon hiç hesapta değildi.
Suyu, çöpü, yolu derken ekstra 1 milyon insana daha hizmet götürmek zorunda kalındı.
Bu gerçeği göz ardı etmek mümkün değil!
Başa dönecek olursak; her şeye rağmen altyapısı tamamlanan bir şehrin üst yapısı işten bile değildir. Büyük Şehir Belediyesinin altyapı ile ilgili çok bir çalışması kalmadığını biliyorum. Üst yapı basittir. İlçe Belediyeler görevlerini yaparlarsa ana arterler de asfaltlama, çevre düzenlemesi çok zaman almaz. Bir de sivrisinekleri öldürdük mü Hatay tamam!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir