VALİ MASATLI; Bu sorunun birkaç aylık ömrü kaldı!

HABER MERKEZİ

İnşaatların yoğunlukla sürdüğü Antakya ve Defne ilçelerinin dört bir yanında çalışan nakliye araçlarının trafiği büyük ölçüde olumsuz yönde etkilediğini hatırlatan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Bu konuda da birtakım şikayetler geliyor. Özellikle konutlaşmanın yoğun olduğu Toygarlı, Dikmece, Gülderen ve Antakya-Samandağ çevre yolu gibi yerleşim birimlerinden şikayetler geliyor. Bu şikâyetler her geçen gün azalacak. Birkaç ay içinde her şey rayına oturur. Ancak lokal olarak müdahale edilmesi gereken noktalara elbette ona da müdahale edilir” ifadesinde bulundu.

Merkez ilçeler Antakya ve Defne ilçelerinde yıllardır süregelen ancak Depremle birlikte artık çekilmez hale gelen trafik sorunuyla ilgili konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı bu sorunun en fazla birkaç aylık ömrü kaldığını söyledi.

Gazetemiz Yazarı Ali Yolcu’nun konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatlar doğrultulusunda hükümetin ilgili birimlerinin tamamının Hatay’a yoğunlaştıklarını ve gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

2025 yılı sonu itibariyle konutunu veya işyerini almayan depremzede hak sahibinin bırakılmaması için kendisinin de Vali olarak üstüne düşeni yaptığını hatırlatan Vali Masatlı, “En geç 10 ay sonra biraz iş kalırsa da artık binaların ayrıntılarında ve ince işlerde olur. Bu da ağır iş makinelerinin, kamyonların Hatay’dan büyük ölçüde çekileceği anlamını taşır. Ayrıca bugün çalışmalar nedeniyle trafiğe kapalı birçok cadde ve sokağımız var. Bunların hepsi trafiğe yeniden kazandırılmış olur. Sinyalizasyon noktalarının tamamı faaliyete geçmiş olur. Dolayısıyla bugün yaşanan trafik yoğunluğunun neredeyse yüzde 50’si kendiliğinden çözülmüş olur. Geri kalan tarafını artık bizler rahatlıkla çözeriz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir