Antakya ve Defne için uzatılsın!

Deprem bölgesinde yatırımı olan vergi ödeyen iş çevreleri için bir nebze de olsa rahatlatıcı boyutu olan mücbir sebep Kasım ayı sonunda bitiyor. Ancak sürece temkinli bakan iş çevreleri kara kara düşünüyor. Vatandaşlar mücbir sebebin Antakya ve Defne ilçeleri için en az bir yıl daha uzatılmasını istediler.

HABER MERKEZİ

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen 11 il ve bir ilçede deprem tarihi itibarıyla mücbir sebep hali ilan edilmiş ve vergi yükümlülükleri ertelenmişti. Bakanlık, mücbir sebep hali devam eden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halinin 30 Nisan 2024’e kadar uzatmış ve gelen yoğun talep üzerine 30 Nisan’da biten mücbir sebep bu kez Ağustos 2024 sonuna kadar uzatılmıştı. Vatandaşların yoğun tepkisiyle 3 ay daha uzatılan ‘Uygulama’ bilindiği üzere Kasım 2024 sonuna uzatılmıştı.

Bu illerde kaydı bulunan mükellefler, mücbir sebep halinin başladığı 6 Şubat’tan, mücbir sebep halinin sona ereceği Kasım’da verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerini 15 Aralık sonuna kadar verebilecek.

EN AZ 2025 SONU!

Bu mükelleflerin, deprem tarihinden önce tahakkuk etmiş, ödeme süresi mücbir sebep hali ilan edilen süreye rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizi ile deprem tarihinden önce ikmalen, re’sen veya idarece tarh edilen ve vadesi mücbir sebep halinin başladığı tarihten sonrasına rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresi de uzatılmıştı.

Deprem bölgesinde yatırımı olan vergi ödeyen iş çevreleri için bir nebze de olsa rahatlatıcı boyutu olan mücbir sebebin Kasım ayı sonunda biteceğini anımsattılar ve mücbir sebebin özellikle Antakya ve Defne ilçelerinde en az bir yıl daha uzatılması gerektiğinin altını çizdiler.

Vatandaşlar, “Depremden sonra 20 ay geçmesine rağmen yaralarımızın birçoğu olduğu gibi duruyor. Hatay’ın özellikle Antakya ve Defne ilçelerinde iş verenler, esnaf oldukça zor durumda. Mücbir sebep dertlerimizin tamamına çare olmuyorsa da yaraya merhem sürüyor. Bu nedenle mücbir sebebin en az 2025 yılının sonuna kadar uzatılması gerekiyor” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir