Çiftçinin ürünü dalında kalmayacak!

HABER MERKEZİ

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Antakya Ticaret Borsası’nı ziyaretinde tarımsal üretimin artırılmasını, girdi maliyetlerinin düşürülmesini ve hasat döneminde ürünün dalında kalmasını önleyecek projelerini anlattı.

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Antakya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ünal Çolakoğlu’nu ziyaretinde “Hatay Yeniden” vizyonunda tarımsal faaliyetlerin en önemli başlıklar arasında bulunduğunu belirterek, tarım arazilerinin korunması, verimliliğin artırılması, girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve hasat döneminde ürünün dalında kalmasını önleyecek projeleri etkin şekilde hayata geçireceğini söyledi.

Nusret Cömert, üreticilere ücretsiz toprak analizleri, sertifikalı fide ve fidan desteği vereceğini, kuracağı yenilenebilir enerji üretim tesisleriyle çiftçinin elektrik ve sulama maliyetini düşüreceğini, tarıma dayalı sanayiyi destekleyip sözleşmeli üretim modelini geliştirerek hasat döneminde ürününün dalında kalmasını önleyeceğini duyurdu.

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Antakya Ticaret Borsası’nı ziyaretinde Meclis Başkanı Ünal Çolakoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Uğurlu ve Genel Sekreter Metin Kuseyri’ye birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayış temelinde oluşturduğu “Hatay Yeniden” vizyonunu anlattı, tarımsal üretim başlığı özelinde yapacağı çalışmaları öne çıkararak istişarelerde bulundu.

Binbir emek ve zorluklara katlanarak bahçesinde veya tarlasında üretim yapmaya çalışan çiftçilerin ürünlerini satamadığını, narenciyenin dalında çürüdüğünü anlatan Nusret Cömert, Hatay Yeniden vizyonunda bu sıkıntılara köklü çözüm getirecek projelerinin de olduğunu belirtti.

“Hatay’da hangi çiftçiyle, üreticiyle konuşsam, ürünüm dalında kaldı, mahsulüm tarlada kaldı” diye dert yandığını anlatan Nusret Cömert, şöyle konuştu: “Hatay Yeniden vizyonumda bu sıkıntılara da çarem var. Öncelikle üretim planlamasını doğru yapacağız. Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz. Sözleşmeli üretim modelini geliştireceğiz. Bunu sağladığımızda ürün zaten satılmıştır artık. Bu sayede çiftçimizi desteklemiş olacağız. Tarımsal üretimin katma değerini artırmış olacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir