Ağır Çalışma Ortamlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler!

HABER MERKEZİ

Yöneticiler ve insan kaynakları direktörleri, bir çalışma ortamının, çalışanların hastalanmasına veya yaralanmasına neden olabilecek risklerden, tehlikelerden ve diğer tehlikelerden nispeten bağımsız olmasını sağlama sorumluluğuna sahiptir. Güvenli bir çalışma ortamı sağlamak, potansiyel sorunları önlemek ve ortaya çıkması durumunda acil kazaları ele almak için bir politikaya sahip olmakla başlar.

Tesis sorumluluğu ve işyeri kazaları, çalışanlar açısından yıkıcı yaralanmalara ek olarak yasal hak taleplerine önemli ölçüde maruz kalabilir. Bu, sonuçta, başka türlü önlenebilir bir işyeri kazasının ardından uğraşan bir çalışan nedeniyle işte kaçırılan zamana ve üretkenlik kaybına dönüşebilir. İşyeri güvenliğinin ve sağlığının iyileştirilmesi, herhangi bir sektördeki insan kaynakları yöneticilerinin ve şirket sahiplerinin önceliği olmalıdır.

İnşaat ve imalat gibi belirli endüstriler diğerlerine göre daha ağır ve sık yaralanmalara ev sahipliği yapsa da herhangi bir şirketin uzun vadeli bir işyeri güvenliği ve sağlığı planı oluşturmanın faydalarını göz önünde bulundurması önemlidir. Bu, işyeri güvenliğinin ve sağlığının son derece önemli olduğunun kabul edilmesiyle başlar.

İşyeri Güvenliği ve Sağlığını Netleştirmek ve Teşvik Etmek İçin Bir Plan Oluşturun: Bir işveren olarak, işyerindeki olası tehlikeleri belirlemek ve bunları en aza indirmek veya ortadan kaldırmak için gerekli tüm adımları atmak iyi bir fikirdir. Bir güvenlik planı, genellikle bunu yapmanın ilk bileşenidir. Bu plan, çalışanlara güvenliklerini artırmak için neler yapılacağını ve onlardan ne beklendiğini iletmek için de kullanılmalıdır. Örneğin çalışanlar için her zaman bir ilk yardım çantası olmalı ve bir işyeri kazasına karışmaları durumunda ne yapacakları söylenmelidir. Sadece işlerini yapmaya çalışan çalışanlara sunulabilecek birçok farklı tehlike vardır. Örneğin, ağır kutuları istifleyen bir depo yöneticisi, arızalı veya tehlikeli olabilecek ağır makinelerde çalışan bir tamirci veya kimyasal ürünlerle uğraşan bir temizlikçi, farklı ama ciddi risklerle karşı karşıya kalabilir.

Düzenli İşyeri Denetimleri Yapın: Güvenlik planının ve yönergelerinin oluşturulması, işyeri kazalarını önlemenin ilk önemli adımıdır, ancak bununla da bitmez. Bu, herhangi bir güvenlik sorununun ortaya çıkıp çıkmadığından ve güvenlik planının herhangi bir ihlali olup olmadığından emin olmak için çalışma alanının düzenli denetimleriyle takip edilmelidir. Tüm alet ve ekipmanlar, iş kıyafetleri, koruyucu başlıklar, iş ayakkabıları, göz koruyucuları ve bunların kullanımlarının güvenli olup olmadığını ve uygun şekilde bakımlarının yapıldığını belirlemek için düzenli olarak değerlendirilmelidir. Güvenli çalışma prosedürleri de gözden geçirilmeli ve şirket yöneticileri ve insan kaynakları uzmanları, çalışanlar tarafında geliştirilen herhangi bir alışkanlığın herkes için risk oluşturup oluşturmayacağından emin olmak için depolama alanlarını kontrol etmeye hazırlıklı olmalıdır. Ayrıca, yangın çıkışlarını doğrudan çalışanlarla birlikte gözden geçirin, riskler ve tehlikelerle ilgili tüm uygun işaretlerin açıkça asıldığından emin olun.

Düzenli Eğitimi Kullanın: Tüm çalışanlar, özellikle tipik olarak işleriyle ilişkili kritik yaralanmalar varsa, uygun eğitim almalıdır. Güvenli çalışma prosedürleri, bir çalışanın daha fazla yardıma ihtiyaç duyup duymadığını kendileri gözden geçirebilmesi için yazılı bir formatta belgelenmelidir. Bir çalışan eğitiminin bir kısmını unutmuşsa veya görevlerinden emin değilse, bu yazılı prosedürler bir kazayı önlemek için son derece yararlı olabilir. Çalışanlar ayrıca, görevlerini güvenli ve düzgün bir şekilde yerine getirdiklerini doğrulamak için denetlenmelidir. Bir çalışanın eğitimi nasıl uyguladığına ilişkin bir hata tespit edildiğinde, işveren hızlı bir şekilde devreye girmeye hazırlanmalıdır. Çalışanlar için uygun eğitimin sağlanmaması herkesin güvenliğini tehlikeye atabilir, ancak işverenin büyük sonuçları olabilecek bir olaydan sorumlu tutulduğu anlamına da gelebilir. Örneğin, döşemeyle ilgili düzenli bir sorun, dahil olan herkes için önemli kayma ve düşme riskleri oluşturabilir ve işveren, mevcut sorunları gidermek için hızlı bir şekilde harekete geçmeye ve gelecekteki yaralanmaları önlemek için uygun uyarı işaretlerini asmaya hazırlıklı olmalıdır.

Çalışanlarla Düzenli Olarak Konuşun: Çalışanlar, işyeri olaylarının önlenmesinde genellikle ilk savunma hattıdır. İşyerinde, bildirildiğinde, işverenin sorumluluğa maruz kalmayı en aza indirmesine ve tüm çalışanları korumak için hızlı bir şekilde harekete geçmesine izin verebilecek engellerin ve tehlikelerin farkındadırlar. Çalışanlar, işyerinde güvenliğin nasıl artırılacağı konusundaki fikirlerini paylaşmaya teşvik edilmelidir. İlk yardım eğitimi, sağlık personeli ve acil durum müdahale ekipleri olay yerine gelmeden önce acil durumları ele almaya uygun şekilde hazırlanmaları için, personele vermek isteyeceğiniz bir şey olabilir. İşyerinde açık bir iletişim programı, çalışanlara bir kazayı mümkün olan en kısa sürede bildirmenin neden bu kadar önemli olduğu konusunda netlik sağlar. Bu, daha fazla çalışanın güvenlik risklerinin farkında olabileceği ve bir kaza meydana gelmeden önce bunları ofisteki amirlere bildirebileceği anlamına gelir. Çalışanlar, sorunları belirlemede ve acil durumlara müdahale etmede önemli bir rol oynadıklarını bilmeli ve bu açık bir iletişim programı ile başlar.

Tüm Kayıtları Tutun: Bir güvenlik planı geliştirmek ve işyerinin düzenli eğitimini ve değerlendirmesini sağlamak için tüm bu zamanı ayırdıktan sonra, bu bilgilerin bir sağlık ve güvenlik kayıt defterinde tutulması gerekir. Bu aynı zamanda işverenlerin güvenli olmayan çalışma prosedürlerindeki veya güvenli olmayan koşullardaki eğilimleri belirlemesine de izin verebilir. Tüm denetimler, eğitim faaliyetleri, olay incelemeleri ve ilk yardım tedavileri de belirlenmelidir.

Olaylara Hemen Yanıt Verin: Bir kaza, felaketle sonuçlanabilecek yaralanmalara yol açmasa bile, bir kazanın neden meydana geldiğini belirlemek için bir kaza incelemesi derhal tamamlanmalıdır, böylece işveren tekrar olmamasını sağlamak için adımlar atabilir. Güvenlik, işin önemli bir parçası olmalı ve sonradan düşünülmemelidir. Envanter kontrolü, finansal planlama ve müşteri hizmetleri kadar önemlidir. Bittiğinde, çalışanların çalışma ortamında daha rahat hissetmelerine yardımcı olabilir ve herkese her gün işe gelme konusunda daha fazla gönül rahatlığı sağlayabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir