AA
KahramanmaraÅŸ merkezli 6 Åžubat’ta medyadan gelen depremlerin etkilediÄŸi Hatay’da enkaz altından çıkarılan 54 yaşındaki Zeyhan KülübecioÄŸlu, Kastamonu Ãœniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde eÄŸitim görüyor.
Halk oyunları eÄŸitmeni KülübecioÄŸlu, annesi Ferize ile yaÅŸadığı Antakya’daki evlerinde 6 Åžubat’taki depreme yakalandı. Yıkılan evlerinin enkazı altında kalan KülübecioÄŸlu, depremden 15 saat sonra kardeÅŸlerinin yardımıyla bulunduÄŸu yerden çıkarıldı, annelerinin cenazesine ise beÅŸinci gün ulaşıldı. Depremin ardından birkaç ilde bir süre kaldıktan sonra memleketine dönen KülübecioÄŸlu, üniversite sınavlarına hazırlanmaya karar verdi. Özel yetenek sınavında parkuru 27 saniyede tamamlayarak Kastamonu Ãœniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor YöneticiliÄŸi Bölümünü kazandı.
Spor YöneticiliÄŸi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Zeyhan KülübecioÄŸlu, AA muhabirine, depremden önce Hatay’da halk oyunları eÄŸitmenliÄŸi yaptığını, ekibiyle yarışmalara hazırlandıklarını anlattı. KülübecioÄŸlu, deprem nedeniyle hayallerinin yarıda kaldığını belirtti.
Büyük bir felaket yaÅŸadıklarını hatırlatan KülübecioÄŸlu, ÅŸunları dile getirdi: “Ä°ÅŸ kafasıyla yattık ertesi sabah uyandığımızda bize göre hayat durmuÅŸtu. Zor bir süreçti, zor günlerden geçtik. Kelimelere sığmayacak ÅŸeyler yaÅŸadık. Öyle bir felaket ki yer yerinden oynadı. O deprem bizi yerden yere vurdu. Ä°lk önce ne olduÄŸunu anlamadım. Daha sonra devasa bir ağırlığın altında kaldığımı anladım. Sadece başımı oynatabiliyordum. Ağırlıktan kurtulamayacağımı anladığımda tam vazgeçecekken aklıma annem geldi. Kendimi kurtarıp ona yardım gerektiÄŸini düşündüm. Küçük bir boÅŸluk olduÄŸunu gördüm. Çıkamayacağımı anladığımda yapabilecek bir ÅŸeyimin kalmadığını anladım. Birlikte yaÅŸadığım annemi kurtaramadık beÅŸinci gün ulaÅŸabildik.”
Yıllar öncesinden spor akademisi hayalinin olduÄŸunu belirten KülübecioÄŸlu, “Bu süreçte eÄŸitimi çıkış yolu olarak gördüm. Ãœniversite sınavına katılmaya karar verdiÄŸimde okuduÄŸumu anlamıyordum. O sorunumu giderdim. Bir buçuk ay sınava hazırlandım. Ä°yi ki buradayım. Her yaÅŸta kazanabilir ancak belli bir yaÅŸtan sonra efor gerektirecek bir bölümü kazanmak biraz farklılık yaratıyor.” dedi.
KülübecioÄŸlu, depremden sonra yaÅŸantısına uzun vadeli hedefler koymadığına deÄŸinerek, “Bu aÅŸamaya kadar baÅŸarı odaklıydım, hedefim kazanmaktı. Bundan sonraki hedefim iyi bir dereceyle buradan mezun olmak. Çok uzun vadeli planlar yapmayı saÄŸlıklı bulmuyorum.” diye konuÅŸtu.
Devlete bağlı öğrenci yurtlarında 30 yaşından büyük öğrencilerin konaklayamadığını, bu nedenle yaştan kaynaklı barınmayla ilgili sorunlar yaşadığını ifade eden Külübecioğlu, bu sorunun çözülmesi için yardım talep etti.
Kastamonu Ãœniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil ise Zeyhan KülübecioÄŸlu’nun azmiyle okumanın yaşı olmadığını gösterdiÄŸini söyledi.
KülübecioÄŸlu’nu tebrik eden Baydil, “Ä°nsanın fiziksel performansının sınırlarını zorlayan, sportif performans gerektiren Spor Bilimleri Fakültesi gibi bir fakülteyi tercih etmesi cesaretini göstermesinden dolayı ayrıca bir tebriki hak ettiÄŸini düşünüyorum. Kendisine 4 yıl süresince saÄŸlıklı, huzurlu, mutlu bir eÄŸitim öğretim hayatı geçirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.