Dinamitle yıkım devam ediyor!

HABER MERKEZİ

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü binası çevre güvenliği sağlandıktan sonra dinamit kullanılarak yıkıldı.

İskenderun ilçesinde, felaketin üzerinden 7 ay geçmesine karşın ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor.

İskenderun’da iş makineleriyle yapılan ağır hasarlı bina yıkımında İlçe Sağlık Müdürlüğü binası için ilk kez dinamit kullanılmasına karar verildi. İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Çay Mahallesi’ndeki İlçe Sağlık Müdürlüğü binasının kontrollü patlatma yöntemiyle yıkımının gerçekleştirileceğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demiryürek, “Bahse konu binanın yıkılabilmesi maksadıyla saat 15.00’ten itibaren emniyet güçlerimiz binanın etrafında bulunan cadde ve sokaklarda gerekli güvenlik önlemlerini alacaktır. Emniyet güçlerimizin yönlendirmesi doğrultusunda gerekli kurallara uyulması, kendi can ve mal güvenliğimiz açısından esastır. Aynı zamanda bölgede patlatma öncesinde elektrik ve doğalgaz hattı kesilecek. Binanın hiç kimseye zarar vermeden yıkımı amacıyla gerçekleştireceğimiz bu yöntemle, güvenlik ve emniyet güçlerimizin yönlendirmelerine mutlaka riayet etmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ait 13 katlı ağır hasarlı binanın, yerleştirilen dinamitler sonrasında saat 18.50’de çevrede güvenlik önlemleri alınıp, gerekli uyarılarda yapılarak yıkımı gerçekleştirildi. Patlama sonrasında bina saniyeler içerisinde yıkılırken, çevreyi toz bulutu sardı.

Dinamit ile yıkıma karşı çıkan bazı vatandaşlar ise, “Dinamit ile yıkım yapılınca bizler panik oluyoruz. Ayrıca dinamit ile yıkım yapılacağını da duyurmuyorlar. Duyuru yapılıyor ise bile herkes bundan haberdar olmuyor ve yıkım anında ciddi bir korku hali kaplıyor bizleri. Bunun yanı sıra Çevrede hasar almayan binalarda ya da az hasarlı binalar patlayıcın etkisiyle de sarsıntı yaşıyor. Binalar zaten oldukça yorgun birde bunu yapmayın” yorumunu yaptılar.

Patlayıcı yardımıyla binaların daha hızlı temizleneceğine dikkat çeken bir kesim vatandaş ise, “Bence bütün yıkımlar bu şekilde olmalı. Daha hızlı sonuç elde ediyoruz. 7 ay oldu hala aynı yerde adımlar atıyoruz. En azından patlayıcılar daha hızlı sonuç veriyor. Özelikle yüksek katlı binaların yıkımında iş makineleri uzun uğraşlar ve zaman kaybediyor. Bu şekilde geriye molozların taşınması kalıyor” ifadelerini kullandılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir