AA
Prof. Dr. Emin Kürekçi, “Lösemi en sık 2-6 yaş arasında görülüyor, günümüzde modern tedavi yöntemleri, kemoterapilerle yüzde 90’ın üzerinde tedavi şansı bulunuyor.” dedi.
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi, Çocuk Hematoloji, Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyon Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Emin Kürekçi, löseminin en sık 2-6 yaş arasında görüldüğünü belirterek, “Hastalığın tipine göre değişmekle birlikte, günümüzde modern tedavi yöntemleri, kemoterapilerle yüzde 90’ın üzerinde tedavi şansı bulunuyor.” dedi.
Çocuk Hematolojisi Uzmanı Prof. Dr. Kürekçi, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, kemik iliğindeki kan yapıcı hücrelerin normalin üzerinde çoğalması nedeniyle görülen bu hastalığın halk arasında “kan kanseri” olarak da anıldığını anlattı.
Kürekçi, löseminin çocukluk çağı kanserlerinin en sık görülen tipi olduğuna dikkati çekerek, “Lösemi en sık 2-6 yaş arasında görülüyor, çocuklarda genellikle 4 yaş civarında pik yapıyor. Hastalığın tipine göre değişmekle birlikte, günümüzde modern tedavi yöntemleri, kemoterapilerle yüzde 90’ın üzerinde tedavi şansı bulunuyor.” ifadesini kullandı.