BÜLENT KAVUK
Belen Kaymakamlığının ev sahipliği ile Antakya Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi iş birliğinde, Romanya’dan Asociata Culturala Atelierul European de Arta Derneği ile ortaklaşa yürütülen Erasmus+ “Dance Your Way to Inclusion” projesi kapsamında Romanya’dan 13 genç misafir edildi.
Projenin temel konusu olan dans, müzik ve kültür çalışmaları kapsamında iki ülkeden toplamda 35 öğrencinin katılımında düzenlenen faaliyetlerde; gençlerde iş birliği ve birlikte hareket edebilme duygularının geliştirilmesi amacıyla takım çalışmaları, aynı zamanda empati yeteneğinin de gelişmesine yardımcı olacak aktiviteler esnasında gençler hem kaynaşma hem de birlikte eğlenceli zaman geçirme imkanına sahip oldular.
Projenin yerel ortağı olan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’ni ziyarette Okul Müdürü Murat Yurtsever, gençlere okulda yapılan örnek çalışmalardan ve uygulamalardan bahsederek, okulu gezdirdi. Burada şarkılarla ve yöresel danslarla zaman geçiren öğrenciler farklı kültürlerle etkileşim kurmanın en güzel yollarını gördüler.
Kültürel geziler programına, Samandağ Titus Tüneli, Beşikli Mağara, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan ve dünyanın ilk mağara kilisesi olarak kabul edilen, Hristiyan adının ilk kez burada verilmesi özelliği ile bilinen Saint Pierre kilisesi, dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanını elinde bulunduran ve içerisinde özellikle Roma ve Bizans dönemine ait görülmeye değer mozaikler ve eserler bulunduran Hatay Arkeoloji Müzesi ile devam edildi.
ANTAKYA ZİYARETİ
Son ziyaret noktası olarak Antakya’da 1930’lardan sonra yapılan en geniş çaplı kazı çalışmasına ev sahipliği yapan ve dünyanın en büyük tek parça zemin Mozaik eserine sahip olması ile büyük bir önem taşıyan Antakya Müze Oteli ziyaret ettiler. İçerisinde bulunan Pegasus Mozaiği, Antik Roma Hamamları, Kutsal Ruh ve doğal yaşam mozaikleri, Eros Heykeli kazıdan çıkarılan ve müzede sergilenen önemli eserlerin görülmesi ile faaliyetler tamamlandı.
Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz yaptığı açıklamada; “Erasmus+ projeleri öncelikle gençler arasında etkileşimi artıran önemli bir köprü görevi görmektedir. Ülkemiz gençlerinin aktif katılım gösterdiği bu tarz projeler özellikle yeni yetişen gençlerimizde çok yönlü düşünme becerisini geliştirmekte ve dil öğreniminde de motivasyon kaynağı olmaktadır. Aynı proje kapsamında, benzer temayla daha önce Mayıs ve haziran aylarında Bükreş’e bizden katılımcılar gönderilmişti, şimdi de Romanya’dan gelen öğrenci ve eğitmen arkadaşlarımızı ağırlamaktan büyük keyif duyduk. Çalışmaları ve katkılarından dolayı Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e ve emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.