64 yaşındaki Antakyalı milli yüzücü Kamil Köseoğlu, 6 yaşında babasının kendisini havuza götürmesiyle yüzmeye başladığını söyledi..
BÜLENT KAVUK
Küçük yaşta yüzmeye başlayan 64 yaşındaki yüzme antrenörü Kamil Köseoğlu, yeni hedefleri için çalışmalara başladı.
64 yaşındaki Antakyalı milli yüzücü Kamil Köseoğlu, 6 yaşında babasının kendisini havuza götürmesiyle yüzmeye başladığını ve ömrünün sonuna kadar da yüzmeye devam edeceğini söyledi.
500’e yakın madalyasının bulunduğunu aktaran Köseoğlu, “Babam eski futbolcuydu ve bir gün beni havuza götürdü. Sonra oranın havası ve eğlencesi benim çok hoşuma gitti. Çalışmalara başladım ve 1967’de ilk küçük yüzücü oldum. İlkokul, ortaokul ve lise yılarım hep yüzmeyle geçti. Çabaladım, çok çalıştım, fedakarlıklar yaptım ve en önemlisi ailemin desteğini aldım. Zamanla şampiyonluklar, dereceler kazandım. 1986 yılında yüzme antrenörü oldum. Çok sayıda takımla çalıştım ve dereceler kazandırdım. Bu durum bana ayrıcalık hissettiriyor. Şimdi ise 60-64 yaş arası en büyük yüzücüyüm” dedi.
Hayatını yüzmeye ve spora adayan Köseoğlu, sabah saat 05:00’da kalkarak yüzmeye başladığını ve saat 08:00’a kadar çalıştığını söyledi. Devamında ise akşam saat 05:00 ile 08:00 arası öğrencilerini çalıştırmaya başladığını aktaran Köseoğlu, başarmanın tek sırrının çalışmak olduğunu vurguladı.
200 metre kelebek 2018 ve 2020 Türkiye rekortmeni sahibi olduğunu da söyleyen Köseoğlu, rekorun henüz kırılamadığını da ekledi.
Yaptığı sporun fedakârlık gerektirdiğini açıklayan Köseoğlu, “Yüzme sporu farklı donanım ve düşünce ister. Çünkü yalnız çalışıyor ve birçok şeyle mücadele ediyorsun. Bu mücadelede başarmak için çok çalışmak, iyi beslenmek, destek veren bir ailenizin olması ve fedakârlık yapmanız gerekiyor. Kısaca başarı asla tesadüf değildir, hepsi alın terinizdir. Ayrıca herkesin amatör yüzücüleri desteklemeleri gerektiğini düşünüyorum. Amatör yüzücülerin ilgi ve sponsora ihtiyacı var. Bunlar çok nazik konular. Sizler başarınız için çaba gösterip fedakârlık yapıyorsunuz ve karşılığını önemli kişilerden alamayınca çok üzülüyorum” ifadelerini kullandı.
ÜÇ HEDEFİM VAR
“22 Ağustos İstanbul’da Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenecek olan İstanbul boğazını yüzerek geçeceğim. Daha önce geçmiştim ancak bu farklı olacak. Ardından Gaziantep’te uluslararası kısa kulvarda bir yarışım var, Edirne’de uzun kulvarda da yapılacak yarışa hazırlanıyorum. Yeni hedeflerim bunlar. Hatay’ın adını duyurarak başarıma başarı katmak istiyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.