İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu (İZGEP) tarafından hazırlanan “Bir İzmir Rüyası” adlı oyun çok beğenildi. Ahmet Adnan Saygun Sanat ve Kültür Merkezindeki geceye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılarak geceyi onurlandırdı.
İzmir’in tarihsel, coğrafi, ekonomik, kültürel ve sanatsal yanlarının anlatıldığı oyunun genel yönetmenliğini İzmir Senfoni Orkestrası sanatçısı Kenan Gökkaya gerçekleştirdi. İlgiyle izlenen senfonik oyunda Kenan Gökkaya sanatın doruklarına çıkılacağını da göstermiş oldu. Senfoni orkestrasının çaldığı birbirinden güzel İzmir ezgilerine salonu dolduran yüzlerce insanın eşlik etmesi geceye başka bir tat kattı. Geceye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, İzmir AKP milletvekili adayı İlknur Denizli, CHP Başkan yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayları Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, Eski İzmir Valisi Hüseyin Öğütcen daha birçok sanat, kültür, siyaset adamı geceye katıldı.
İZGEP tarafından oluşturulan oyunda yine İzgep üyeleri rol aldılar. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’imize yakışır bir oyundu, çok beğendim. Katkı koyan herkesi yürekten kutluyorum, dedi.
İZGEP yaklaşık on beş yıla yaklaşan bir topluluk. İnsanları orada bir araya getiren sanat, kültür olayları. Çarşamba günleri öğle yemekleri eşliğinde konuşulur, tartışılır. Konunun uzmanları konuklar davet edilir. Onların bilgilerinden yararlanılır. Konular masaya yatırılır, enine boyuna konuşulur. Herkes düşüncesini söylemekte serbesttir. Kimseye sen niye böyle söyledin diye alınılmaz. Yemeklerde tek yasak olan içkidir. İçki içilmez, içmek isteyenlere bunu toplantıdan sonra yapmaları istenir. İZGEP, 2011 genel seçimlerine beş aday verdi. Üç kişi CHP’den, birer kişi AKP ve MHP’den aday oldular.
Büyük kent derler ama, bazen öyle küçülür ki o koca kentler. İnsan, bir cana hasrettir. Milyonlar içindeki yalnızlık en kötüsüdür. Bizler her Çarşamba buluşup özlem gideririz. Geçmiş, geleceğiyle bir ayı, haftayı, yılı irdeleriz. Birlikte çoğalırız. Her yere uzanıp insanlara katkı sağlamak en büyük dileğimizdir.
Nisan 2011’de Hakkari Üniversitesi’nden on beş öğrenci konuğumuz oldu. Bunun için Sevgili Özlem Çağlayan büyük çaba harcadı. Hakkari Üniversitesi Rektörü İbrahim Belenli de bu olaya sıcak bakınca ziyaret gerçekleşti. Ben o günlerde seminer, söyleşiler için İzmir dışındaydım. Her gün haberleri alıyordum. Öğrenciler İzmir’i gezdiler. Turistlik, tarihsel ören yerlerini gezdiler. İzmir’le aralarında büyük bir aşk başladı. Dönerken hepsi de hüznün girdabında yok olup gidiyorlardı. Slayt gösterisi sırasında kaval çalan gence Yazar Yılmaz Karakoyunlu neyini armağan olarak yolladı. Bizler için sevgili Yılmaz Karakoyunlu, bir ağabey, kültürel birikimi derya deniz olan bir güzel insandır. Eski görevinden dolayı Sayın Bakanım demekten kendimizi alamayız. O ise aman efendim lütfen, derken adıyla seslenmemizi ister. Edebi sohbetlerini dinlemek ayrı bir zevktir bizler için…
Bir İzmir Rüyası, oyununda kuşkusuz en büyük pay güzel insan, yüreği okyanus, sevgisi sonsuz Kenan Gökkaya’nındı. Nasıl hazırlandı. Provalarda bile tüm aletleri kendisi taşımıştı. Alçak gönüllü, sevgi dolu, yüzüne baktığınızda içinizde güneşlerin doğduğunu ayrımsarsınız. Daha üç beş ay öncesine dek senfoni müdürüydü. Onun için müdürlük, başkanlık hiç de önemli değildir. Önemli olan sanatı sevdirmek, sanatı halkın ayağına götürmektir. Köyde traktör römorkları üstünde, lüks ışıklarının altında kim senfoni yapar. Kuşkusuz sevgili dostum, hepimizin sevgili dostu Kenan Gökkaya.
İzmir’de iz bırakacak bir konser yaptık. Herkesin gecede bir payı vardı. Elini herkes taşın altına sokmuştu. El birliğiyle bir gece çıktı ortaya. İzleyenlerin unutamayacağı bir geceydi.
Çoğuna göre her hafta yiyip içiyoruz. Laf olsun diye toplanıyoruz. Bu hiç de bazılarının düşündüğü gibi değil. Kentimize yararlı olmak için neler yapabiliriz, sorusu her zaman kafamızı meşgul eder. Her kentte böyle kuruluşlar olsa, neler olmaz diyorum…