HABER MERKEZİ
Temrinlik Öyküler, 2018’de okulumuz öğrencileriyle oluşturduğumuz öykü atölyesinde, yaklaşık bir yıllık yoğun bir emeğin ürünü olarak ortaya çıktı. Öğrencilerimizle gözlemler yaptık, bol bol okuduk, araştırdık, hayaller kurduk, kurgular yaptık. O kurguları kalemle buluşturduk. Yazdık, sildik; yine yazdık, yine sildik. Bu süreçte en yakın dostumuz çöp kutuları oldu ama yılmadık, pes etmedik, başaracağımıza inandık. Yaşama farklı pencerelerden bakmayı öğrendik, kendimize yeni kapılar araladık. O kapılardan girdiğimizde çok zengin bir dünya ile karşılaştık. Öyküler, romanlar, denemeler, makaleler, tiyatro eserleri… Biz de yazarız, dedik. Kalemin izi Temrinlik Öyküler’e dönüşüp sizlerle buluşmamızı sağladı, daha da çoğaldık.
Kitabımız adını “alıştırma yapmak, tekrar ederek öğrenmek” anlamına gelen temrin sözcüğünden aldı. Ayrıca “temrin” meslek liselerinde öğrencilerin kullandığı malzemenin adıdır. Biz de bu malzemeye kalem, kâğıt, yazı, sözcük ve düşlerimizi ekleyip kitabımıza Temrinlik Öyküler dedik. Bu günlerde Temrinlik Şiirler’in çalışması içindeyiz. Belki ilerleyen dönemlerde Temrinlik Sözler de katılır keyifli yolculuğumuza.
Temrinlik Öyküler’in oluşmasında en büyük desteği aldığım, en az ben ve öğrencilerim kadar heyecan duyan, bizi her adımda destekleyen, okulun olanaklarını seferber eden okul müdürümüz Metin Yalaz’a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Okulumuzun yeni müdürü Murat Pala ile kitabın ikinci baskısını yapıp umudu büyüteceğimiz günlere doğru hızla kanat çırpıyoruz. Bu süreçte hep yanımızda olan, emeği geçen, taş üstüne taş koyarak yapıyı büyüten okul müdürlerimize, müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bize katkıları için teşekkür ediyorum. Biz toprağa bir tohum attık, onun yeşermesi, büyümesi, gelişmesi, çiçeklenmesi ve ürüne evirilmesini birlikte izliyoruz.
Temrinlik Öyküler’in oluşum sürecine tanıklık eden ve o süreçte okulumuzun müdürlüğünü yapan Metin Yalaz kitabın giriş yazısında “Meslek Lisesinde okuyan güzel yürekli bu gençler bize tornavida, çekiç, eğe, makine tutan ellerin kalem de tutabileceğini gösterdi. Onların bu eserle hem kendi hayatlarına hem de bizim hayatımıza farklı bir imza attıklarını unutmayınız.” diyor heyecanını okurla paylaşırken.
Kitabımız pek çok okurla buluştu, değişik illerin okul kütüphanelerinde yer aldı, ülke sınırlarını aşıp Kore’ye Milano’ya ulaştı. Mutlu olduk. Kocaeli Kitap Fuarı’nda bir hafta boyunca imza günü gerçekleştirdik. Pek çok değerli dostumuz Temrinlik Öyküler üzerine yazdı. Tuğla üstüne tuğla koyarak yapıyı ve umudu büyüten herkese teşekkür ederim.