Güneş enerjisinden faydalanmayı teneke depo olarak anlıyoruz!

ÖZKAN BAKKAYLI

Yılda tam 3000 saate varan güneşlenme süresi ile ilimiz Hatay sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en çok güneşlenme süresine sahip yerleşim birimlerinden biri. Ancak bu önemli avantaja rağmen Hatay ili bu alanda da diğer alanlarda olduğu gibi teşvik kapsamına alınmadı. Yılda 3000 saatten fazla güneşe ev sahipliği yapan ilimiz Hatay bu nimetten sadece çatılara monte etikleri Güneş enerjili su depolarıyla faydalanıyor. Hâlbuki teşvik verilse bu alanda milyon dolarlık projelere imza atılabilecek.

Bundan dert yanan vatandaşlar Hatay ilinin neredeyse her alanda üvey evlat muamelesi gördüğünü hatırlatarak, milletvekillerinin bir işe yaramasını istedi ve yıllık güneşlenme süreleri bakımından Hatay’dan çok daha geride olan Van ve Ağrı gibi kentlere dikkat çekerek, Bu iller bile ‘Güneşten elektrik üretimi’ için teşvik kapsamından faydalandı ama yıllık 3000 saate varan güneşlenme süresiyle adından söz ettiren Hatay bu kapsama alınmadı.. Neden çünkü bizi sahiplenecek ve kollayacak ne siyasilerimiz var nede bürokratlarımız” dediler.

TEŞVİK YOK AMA BŞB ÖN ÇALIŞMA BAŞLATTI…

Hatay iline yapılan bu haksızlığa rağmen harekete geçen ve Güneş’ten elektrik üretmek için ön çalışma başlatan Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, Başkanlık bünyesinde oluşturduğu Elektrik İşleri ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü ile güneş enerjisinden elektrik elde edebilmek için ön çalışma başlattı.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, gerçekleştirdiği peyzaj çalışmalarının yanı sıra arıcılık yapan vatandaşlara enerji tedarik edilmesi ve aynı zamanda park, bahçe, sokak, süs lambalarına enerji sağlanması amacıyla doğal yollardan elektrik üretme çalışmalarına başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir