Zerdeçal, zencefilgiller ailesi içerisinde yer alan sarıçiçekleri ve iri yaprakları olan çok yıllık bir otsu bitki türüdür. Hint safranı (CURCUMİN) olarak da adlandırılan bu bitki, Güney Asya temelli olup tüm dünyaya da buradan yayılmıştır.
Günümüzde birçok hastalıkların tedavisinde etkin rol oynayan zerdeçal bağışıklık güçlendirme, güçlü antienflamatuvar ve antioksidan özellikleri bulunup dermatolojik (EGZEMA, SEDEF, DERMATİT) gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılır
Bir çorba kaşığı zerdeçal tozu, vücuda yaklaşık olarak 29 kilokalorilik enerji sağlar. Bunun yanı sıra 0.91 gram protein, 0,31 gram yağ, 6.31 gram karbonhidrat, 2.1 gram lif içerir. Mikro besin ögelerinin karşılanmasına da yardımcı olan zerdeçalın bir yemek kaşığı kadarlık miktarı tüketildiğinde günlük demir ihtiyacının %16’sı, potasyum ihtiyacının %5’i, manganez ihtiyacının %26’sı ve C vitamini gereksiniminin %3’ü karşılanır.
CURCUMİN NEDİR?
Zerdeçalın içerisindeki ana aktif madde olan CURCUMİN vücuda sağladığı olumlu etkilerin birçoğundan sorumlu olan oldukça önemli bir bileşendir. Zerdeçalın ağırlığının %3’ü kurkuminden oluşur. Bu maddeden en iyi şekilde yararlanabilmek için çok fazla miktarlarda zerdeçal tüketmek gerekmesi ve bunun çoğu birey için mümkün olmaması nedeniyle zerdeçal özlerinden elde edilen kurkumin takviyeleri üretilir.
ZERDEÇAL (CURCUMİN) TAKVİYESİNİ KULLANMADAN ÖNCE MUHAKKAK DOKTORUNUZA, TIBBİ AROMATİK BİTKİLER EĞİTİMİ ALMIŞ UZMANINIZA DANIŞMALISINIZ.
ZERDEÇAL HANGİ HASTALIKLARA KALKAN OLUŞTURUR
Zerdeçalın özünde bulunan curcumin, doğal bir antienflamatuvardır. Bu sayede hastalıkların iyileşmesini hızlandırır, kronik enflamatuvar hastalıkların tedavi sürecini kolaylaştırır. Antioksidan bileşenler içeren zerdeçal vücudu kalp ve damar hastalıklarına, kansere karşı korur. Mevcut hastalarda ise tedavi sürecini desteklerken akut komplikasyonların gelişim riskini azaltır.
SAĞLIKLI SIHHAT DOLU GÜNLER TEMENNİ EDERİM.