Nizam Genç, İzmir’de yapılan genel kurulda Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Başkanlığına seçildi..
METİN DİNGİL
Nizam Genç, İzmir’de yapılan genel kurulda Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Başkanlığına seçildi.
Genel Başkan Nizam Genç, İMO Hatay Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği olarak 15. olağan genel kurulunu İzmir’de gerçekleştirdiklerini, salgın nedeniyle bir yıldan beri yapılamayan İzmir Mimarlık Merkezi salonunda Türkiye’nin 16 şube ve 20 temsilcilikteki delegelerimizin katılımıyla yapıldığını bildirdi. Üyelerin desteğine teşekkür eden Nizam Genç, verilen güvene layık olmak için arkadaşlarıyla birlikte canla-başla çalışacaklarını söyledi.
Genç, genel kurulda önemli konulara da dikkat çekerek, kamu yapıları dâhil tüm yapıları kapsayan güçlü, bağımsız bir yapı denetim sistemi ile birlikte proje ve yapım sürecinin ele alınarak yapı üretim sürecinin güvenli ve nitelikli hale getirilmesini hedeflediklerini dile getirdi.
Genel Kurul öncesinde İzmir Milletvekilleri ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Genç, şöyle konuştu:
“Bu dönemde tüzük gereği aday olmayan önceki dönem Genel Başkanımız Sn. Tekin Saraçoğlu başta olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerine, Denetleme ve Onur Kurulu üyelerine bugüne kadar verdikleri özverili çalışmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ve şükranlarımı sunarım. %96’sı deprem bölgesinde bulunan ülkemizin, yaşanan depremler neticesinde yaşanan büyük can ve mal kayıplarının en aza indirilmesini hedefleyen Birliğimiz 2000 yılından itibaren milletimizin Bingöl Depremi (2003), Van Depremi (2011), Elazığ Depremi (2020), İzmir Depremi (2020) gibi acı günlere şahit olmasını engellemek adına Yapı Denetim Kuruluşları Birliği olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Kuruluş faaliyetlerimiz arttıkça bu depremlerdeki hasar oranlarında büyük azalma gerçekleşmiştir. Kuruluşlarımız tarafından büyük bir özveri ile denetlenen yapılarda hiç bir ciddi hasar oluşmazken, yapı denetimsiz inşa edilmiş olan binaların ve kamu binalarının hasara ve yıkıma uğradığı görülmüştür. Deprem anından sonra afet alanındaki hasar tespit çalışmalarına da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızla iş birliği içerisinde katılım sağlamış olup çalışmaların tamamlanması için büyük emekler sarf etmiş bulunmaktayız. Böyle bir görevi üstlenmekten kuruluşumuz adına gurur duymaktayız.”
81 İLDE DEVLETİMİZİN VERDİĞİ GÖREVLE HİZMET ETMEKTEYİZ
“2001 yılında yürürlüğe giren 4708 sayılı kanunumuz ve yönetmeliğimizdeki revizelerle hizmet kalitemiz her geçen yıl artmaktadır. Yaklaşık 20 yıldır 19 ilde, son 10 yıldır ise 81 ilde devletimizin verdiği yetkiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Yapı Denetim Kuruluşları olarak kamu binaları haricindeki yapıları denetleyerek toplumumuzun can ve mal güvenliğini sağlamak göreviyle hizmet vermekteyiz. Bu süre içerisinde denetim hizmeti verilen yapılarda gerek kalite bakımından gerekse deprem güvenliği bakımından çok önemli kazanımlar elde edilmiştir.”
HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRMAK İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ
“Yapı Denetim Kuruluşları Birliği olarak birçok kez belirttiğimiz gibi kamu yapıları dâhil tüm yapıları kapsayan güçlü, bağımsız bir yapı denetim sistemi ile birlikte proje ve yapım sürecinin ele alınarak yapı üretim sürecinin güvenli ve nitelikli hale getirilmesini hedefliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın oluşturduğu Elektronik Dağıtım Sistemi ile yapı denetim sisteminin iyileştirilmesi adımlarından en büyük olan adımı atılmıştır. Hizmet sektörümüzün kalitesinin iyileştirilmesi adına kuruluşlarımız “birlik” statüsü adı altında toplanmalıdır. Genel Kurulumuzun ardından yeni dönemimizde bunun sağlanması için tüm çabamızı sonuna kadar sarf edeceğiz.”