Kültür Sanat Muhabirleri Derneği üyesi yaklaşık 40 gazeteci Hatay’a geldi..
VEYSEL SAVAŞ
Kültür Sanat Muhabirleri Derneği üyesi yaklaşık 40 gazeteci Hatay’a geldi.
Şehrin tarihi ve kültürel güzelliklerini Türkiye’nin farklı bölgelerindeki okur ve takipçileriyle buluşturmak üzere Hatay’a gelen gazeteciler, ilk olarak Hataylı meslektaşlarıyla buluştu.
Hatay Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya konuk gazetecilerle birlikte HBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nida Yılmaz, Basın İlan Kurumu (BİK) Hatay Şube Müdürü Halil İbrahim Parlak, Hatay Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
YILMAZ: ORTAK HEDEFİMİZ HATAY’I TANITMAK
Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla yapılan Medya, Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmalarına HBB olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Nida Yılmaz, “Sizi Hatay’da görmek çok güzel. Sayın Başkanımız Doç. Dr Lütfü Savaş yurtdışı programının olması sebebiyle sizlerle buluşamadı. Burada ortak hedefimiz Hatay’ı tanıtmak. Şehrimizden güzel izlenimlerle ayrılacağınıza eminim” ifadelerini kullandı.
Hatay’a ilk kez geldiğini söyleyen dernek başkanı Gökdemir, “Hatay’ı bugüne kadar TSK’nin sınır dışında yaptığı operasyonlardan biliyoruz. Ancak Hatay çok zengin bir şehir. Biz de Hatay’ın bu zenginliklerle anılması için buradayız. Buranın kültür ve turizm açısından hak ettiği değere ulaşması için biz gazetecilere önemli görevler düşüyor” dedi.
GAZETECİLER İZLENİMLERİNİ OKURLARIYLA BULUŞTURACAK
Tarihi ve kültürel değerleri gelecek nesillere aktaracak haberlere önem vermeleri gerektiğini de söyleyen Gökdemir, 3 günlük gözlemlerini kendi şehirlerinde yazı dizisi ya da belgesel olarak yayınlayacaklarını belirtti.
Merkezi Ankara’da bulunan Hatay Vakfı’nın başkanı İhsan Aydeğer, 6 günlük geziyi 3 güne sığdırdıklarını belirterek “St. Pierre Kilisesi’nden Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ne kadar çok sayıda yere gideceğiz. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız bu konuda bize destek oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
BİK Müdürü Parlak da yakın zaman önce Hatay’daki görevine başladığı ifade ederek Hatay’ın gastronomi şehri olmasının yanında medeniyet ve sevgi şehir olduğu gözlemlediğini söyledi.
HATAYLI GAZETECİLER EXPO’NUN TANITIMI İÇİN DESTEK İSTEDİ
Buluşmanın sonunda Hataylı basın mensupları meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulundu. Hatay’ın daha doğru ve güzel tanıtılması gerektiğini söyleyen Hataylı gazeteciler, 10 Aralık’ta başlayacak EXPO 2021 Hatay’ın Türkiye projesi olduğunu ve gazeteciler tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Muğla, Bolu, Elazığ ve Artvin gibi Türkiye’nin farklı 13 şehrinden gelen gazeteci ve muhabirler, 3 gün boyunca Hatay’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle bezenmiş yerlerini gezecek.