Sanatçılar manik depresif insanlarmış. Bilim insanları böyle buyurmuşlar. Mutlaka doğru yanları da vardır bu hükmün. Bazı sanatçıların yaptıkları toplumla uyuşmaz. Kendine normalim diyenlerin yapmayacağı işlerdir. Yaparsam ne derler, yapmazsam eyvah, ikilemine düşülünce topluma ters gelecek işler yapılmaz…
Siz bir insan düşünün. Sevdiği kişinin peşinde bir kentten başka bir kente gelsin. Sevdiği kişi için sokaklarda, parklarda yaşasın. Sevda uğruna arpa ekmeği yiyip kuyruğu dik tutsun. Okul yıllarında okuduğumuz Leyla ile Mecnun halk öyküsüne benzer bir durum. Bu kişinin özünde sanat ve sanatçılık varsa her şeyi yapması da doğaldır.
Sözünü ettiğim kişi şair Uluer Aydoğdu. Yaşamı her şeyiyle protesto eder bazen. Ben sanatçıyım, sanatçının tek işi vardır o da sanat, der. Dergilere destanları aratmayacak yazılar yollar. Araştırır, inceler, eleştirir, tüm bunları yaparken de kılı kırk yarar, titizlenir.
Üretkenliği bir yana, ayrıca üretenlere saygısından dolayı fanzin dergi çıkarır.: Deniz Suyu Kasesi. Bu dergide ülkemizin dört bir yanından şairlerden, şair adaylarından gelen şiirleri, ülkemizin ünlü şairlerinden gelen şiirleri yayımlar. Titizliği orada da belirgindir. Onca holding dergisi arasından sıyrılmayı bilir Uluer’in dergisi. Dergide yayımlanan şiirler ayın şiiri seçilir. Usta şair Arif Damar seçer bu şiirleri. Uluer’le haftada, on beş günde bir buluşuruz. Bizi bir masa çevresinde toplayan kuşkusuz sanattan başka bir şey değildir. Konumuz sanat, edebiyat, şiir, öykü ve romandır. Gece geç saatlere dek oturur, söyleşiriz. Sürekli yenilikler peşinde koşarız. Düşünce üretmek, ürettiğimiz eserleri masaya yatırmak da başka bir zevktir. Birbirimize yol gösterir, böyle olsa daha iyi olur, deriz.
Deniz Suy Kasesi’nde şimdiye dek birçok yazar ve şair yazdı.Tuğrul Keskin, Nigar Okyay, Hülya Deniz Ünal, İlker İşgören, Cihan Küçük, Muzaffer Kale, Hülya Özel, Ferruh Akşır, Veysel Çolak, Savaş Ünlü, Ahmet Günbaş bunların bazıları…
Uluer Aydoğdu, “Deniz Suyu Kasesi’nin öncelikli amacı edebiyata hizmet etmekten başka bir amacı yoktur. Bu anlamda bir misyonu da gençleri, amatörleri, şiire yeni başlayanları destekleyen bir dergi olması için özen gösteriyoruz. Gençlere bir kapı açmak, bir ortam oluşturmak en büyük amacımız. Şiiri her alanda tartışmak, şiire dair bildik düşünceleri didikleyip yeni düşüncelere ulaşmak. Dergimiz hayata sempati duyanların dergisidir. Hayatı çoğaltmak isteyenlerin, hayata sevgiyle bakanların dergisi olması olmaya özen gösteriyoruz. Şiir yazıyorum, büyük dergilerde yer bulamıyorum, diyenler de dergimizde yer bulurlarsa bundan mutluluk duyuyoruz. Bu yüzden olsa gerek abonelerimiz arasında ülkemizin dört bir yanından şiir sevdalıları çoğunlukta. Onlarla aynı pota içinde yoğrulmak bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Özellikle küçük yöre insanları bu konuda biraz daha şanssız. Onlara katkı sağlamanın büyüklüğünü, güzelliğini varın siz düşünün.
Dergimiz genlikle adrese postalanıyor. Bu arada aboneleri özellikle önceleyen bir dergi. Öte yandan İstanbul, Ankara, İzmir’de kimi kitapçılarda bulabileceğiniz bir fanzin dergi Deniz Suyu Kasesi.
Dört yıldır ara vermeden çıkıyor dergimiz. Ş u anda 25. sayıya ulaşmanın, birçok şaire katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İletişim adresimiz: ulueraydogdu@gmail.com “
Şiire gönül verenler bu şirin, alçakgönüllü, yapmacıktan uzak, yeri gelince en büyük muhalefeti üstlenen dergi sizler için. Birikimlerinize çok şeyler katacağınıza inanıyorum…