Süper Lig ‘de protesto kararı: Maçlar geç baÅŸladı!

ALİ ZAN

Kulüpler Birliği, yayıncı kuruluşun ödemeleri aksatması nedeniyle Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarında bu hafta oyuncuların maçın başında 60 saniye hareketsiz kalma kararını uyguladı.

Kulüpler Birliği açıklamasında şunları söyledi:

“Türk futbolunun en temel paydaşı konumundaki Süper Lig Kulüpler BirliÄŸi Vakfı ve 1’inci Lig Futbol Kulüpleri BirliÄŸi DerneÄŸi olarak, yayıncı kuruluÅŸun yapması gereken ödemelerde uzun zamandır aksaklıklarla ve ciddi sorunlarla karşılaÅŸmaktayız. YaÅŸanan sıkıntılı süreçte gelirlerimizden önemli derecede indirim yapmamıza, bütün gayretlerimize ve anlayışımıza, TFF’nin yayıncı kuruluÅŸla yaptığı tüm görüşmelere, temaslara, istiÅŸarelere ve üstelik de taraflar arasında uzlaşı saÄŸlanmasına raÄŸmen yayıncı kuruluÅŸun yükümlülüklerini yerine getirmemesi her geçen gün biz kulüpleri endiÅŸeye ve bataÄŸa sürüklemektedir.

Bu kapsamda Süper Lig kulüpleri ve 1’inci Lig kulüpleri olarak Süper Lig’in 13’üncü haftasında ve TFF 1’inci Lig’in 15’inci haftasında oynanacak tüm müsabakalarda baÅŸlama düdüğüyle birlikte bütün futbolcular 60 saniye süresince mücadele etmeyerek protesto eyleminde bulunacaktır. Uzun yıllardır iÅŸ ortağımız olan Digiturk beIN Media Group’un yukarıda belirtiÄŸimiz maddi sorunlarimizı ivedilikle çözmesini bekliyoruz.

Mevcut belirsiz durumun sona ermesi ve kulüplerimizin sözleÅŸme koÅŸulları gereÄŸi hak ettikleri ÅŸartların yerine getirilmesi için gerekirse hukuk çerçevesinde ve benzeri bu tarzda aksiyonların alınacağından kimsenin süphesi olmasın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir